objavljeno: 26.06.2014

Fidži - koraljna prijestolnica svijeta

Fidži - koraljna prijestolnica svijeta
"Zemlja 333 čarobnih otoka na jugu Tihog oceana pruža nevjerojatne pješčane plaže, toplo tirkizno more, slapove, zelenilo i tropsku klimu koje nećete pronaći nigdje na svijetu."

Fidži je jedno od najromantičnijih mjesta na kugli zemaljskoj i jedna od najpoželjnijih destinacija za bračno putovanje.

Iako ga je teško odmah zamijetiti na globusu, ova zemlja otoka na jugu Tihog oceana posjeduje nevjerojatne pješčane plaže, toplo tirkizno more, slapove, zelenilo i tropsku klimu koje nećete pronaći nigdje na svijetu.

Za osobe koje su sretne da posjete ili da se čak ožene na ovom raju imat ćete ogroman izbor organizatora vjenčanja, koji ne samo da će vas razveseliti vjenčanjem, već će organizirati takvo vjenčanje o kojem niste mogli niti sanjati.

Mladenci koji “samo“ uživaju na medenom mjesecu na Fidžiju, ne brinite se jer romantična atmosfera koja vlada otočjem dat će vam mnoštvo uspomena za cijeli život. Takvi morski grebeni, tropske šume, klima i boje nećete doživjeti nigdje na svijetu.

Fidži

Svih 333 čarobnih otoka koji tvore Fidži vulkanskog su porijekla i upravo to je razlog prekrasnog pejzaža i slabe nastanjenosti zemlje koja ostavlja dojam da ste na pustom otoku. Ekonomski prosperitet doživjeli su zbog prirodnih resursa i robusne administracije čeličnih britanskih istraživača u 17. stoljeću. Iako su otoci razbacani po oceanu, putovanje do čarobne destinacije nije problem zbog zrakoplovne luke na otoku Nadi te transportne povezanosti i domaćih zrakoplova, helikoptera ili hidroaviona. Iako neke nacije moraju zatražiti vizu prije putovanja, čim stupite na tlo Fidžija izdaje vam se viza koja vrijedi četiri mjeseca. Stanovništvo je pretežno malezijskog, polinezijskog i indijskog porijekla i vrlo su ljubazni prema strancima i učinit će sve da se osjećate i bolje nego kod kuće.

Po dolasku na Fidži možete odmah krenuti ispunjavati turističku dužnost na glavnom otoku i Viti Levu, na kojem se nalazi glavni grad Suva, koje čini 70% stanovništva države. Otok Nadi posjeduje svu raskoš koja bi vam mogla nedostajati po napuštanju “civilizacije“, poput šoping centara, zabave, tržnica i bogatog noćnog života. No nemojte se zavaravati jer nećete provoditi svoje vrijeme u gužvi jer ste došli uživati u raju koji se nalazi nekoliko kilometara od vas!

Fidži

Viti Levu i susjedni otok Vanua Levu su urbano središte Fidžija i dom svjetski poznatih atrakcija poput ronjenja, surfanja, staza za trčanje, jahti, plivanja s delfinima i ostalog sadržaja koji jednostavno morate doživjeti. Fidži je poznat kao “Koraljna prijestolnica svijeta“ u kojoj možete pronaći preko 1000 vrsta flore i faune.

Ako ste željni odmora i uživanja na malo drugačiji način, posjetite Taveuni, koji je četvrti najveći otok zemlje na kojem dominira tropska vegetacija. Mjesto je najpoznatije po poznatoj ratnoj sceni sa Tongancima koja se odvijala u dalekoj prošlosti, te je sada mirno i pitoreskno mjesto, a bungalovi u kojima možete odsjesti su savršene za ljubitelje prirode sa pažljivijim budžetom željnih eko turizma.

Fidži

Otočje Yasawa je slično Taveuni zbog svoje manje komercijalne strane te se nalazi takva ljepota prirode koju ćete rijetko vidjeti. Prekrasne suncem okupane plaže glavna su atrakcija na kojoj se nalaze razni resorti, a poneke čak vode i domaći stanovnici.

S druge strane otok Denauru je posebno razvijen za strance sa mnoštvom hotela, luksuznih vila, golf terena, restorana sa pregršt zvjezdica te Međunarodni Jazz i Blues festival. Obližnje Mamanuca otočje još je jedno mjesto koje morate posjetiti, ako ne i ostati. Sastoji se od 20 otoka, od kojih je jedan korišten kao lokacija za film Cast Away sa Tom Hanksom u glavnoj ulozi i njegovim prijateljem Wilsonom, popularnom loptom. Na Mamanuci se nalaze brojne aktivnosti, lokalni život kakav zaista jest i brojna mjesta za romantični par željan uživanja.Ukratko, kamo god da pođete Fidži ima toliko toga za pokazati i doživjeti što riječi jednostavno ne mogu opisati!