Uvjeti Korištenja

Dobrodošli na web portal www.udajemse.hr (u daljnjem tekstu web portal). Ovaj web portal Vam omogućuje korištenje usluga i sadržaja koje je podložno dolje navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge ovog web portala.

Sadržaj web portala je zaštićen autorskim pravima. Komercijalno korištenje ili objava sadržaja ovog portala na drugim web stranicama, bilo kao cjeline ili samo dijelova, u neizmijenjenom ili djelomično izmijenjenom obliku, posuđivanje, prodavanje, distribuiranje i/ili mijenjanje sadržaja web portala je moguće samo uz prethodnu dozvolu web portala (za dozvolu javite se uredništvu) ili oglašivača.

Bez odobrenja ovog portala i autora dopušteno je pohranjivanje i spremanje autorskog djela na računalo, disk ili drugo sredstvo pohrane podataka radi korištenja za osobne potrebe. Citirano navođenje tekstualnih ulomaka i dijelova autorskog djela dozvoljeno je u blogovima, na forumima i sličnim objavama fizičkih osoba, ali samo pod uvjetom da se kao izvor naznači web portal www.udajemse.hr i autor djela iz kojeg se citira, ako je isti naveden.

Korištenjem bilo kojeg dijela portala smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj ovog portala isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ovog portala te prihvaćaju koristiti njegov sadržaj isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Informacije na ovom web portalu objavljene su u dobroj namjeri i provjerene u mjeri u kojoj je to moguće, no ne možemo jamčiti za njihovu točnost i ispravnost. Informacije, software, proizvodi i opisi usluga objavljeni na ovom portalu ili povezanim stranicama mogu sadržavati netočnosti ili pogreške. Ne možemo jamčiti za točnost i ispravnost informacija, pa ovaj portal ne preuzima odgovornost za iste. Također, ne preuzimamo odgovornost za sadržaj koji je stvorila treća strana (uključujući, no ne ograničavajući se na viruse i druge štetne programa) niti odgovornost da nadgledamo takav sadržaj treće strane. Ovaj web portal može, ali nije obavezan ukloniti takav sadržaj i/ili korisnike u svezi sadržaja ili ponašanja koji su u suprotnosti sa zakonom, moralom ili nepodobni na ikoji drugi način. Ovaj web portal ne garantira da će usluga odgovarati specifičnim željama i potrebama korisnika niti jamči da će usluga koju pruža biti ažurna, trajna, dostupna ili pouzdana. Ovaj web portal može promijeniti sadržaj svojih stranica, zaustaviti svoju uslugu i ponovo je pokrenuti u istom ili izmijenjenom obliku u bilo kojem trenutku, bez prethodne obavijesti i bez odgovornosti prema korisniku.

Korisnik se obvezuje da se neće registrirati putem „botova“ ili registracijom koja je automatizirana računalnim programima te da će koristiti ovaj web portal u skladu s hrvatskim zakonima. Korisnik neće koristiti ovaj web portal na neovlašten i/ili neadekvatan način niti će tražiti od drugih osoba da to čine. Odgovornost za čuvanje korisničkih podataka i za sve radnje vezane za te podatke leži na korisniku.

Korištenjem ovog portala, korisnik daje izričitu suglasnost da ovaj web portal prikuplja i obrađuje njegove osobne podatke za potrebe pružanja i korištenja usluga sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka. Ovaj portal može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja koje koristi za prikupljanje informacija kojima poboljšava uslugu te dodatno usmjerava i prilagođava svoj sadržaj korisnicima.

Korisnik je suglasan da ovaj portal i njegovi zaposlenici ili autori ili zastupnici neće biti odgovorni, bilo temeljem obveznog prava, građanske, objektivne ili druge odgovornosti, za bilo kakvu izravnu, kaznenu, posebnu, posljedičnu, sporednu ili neizravnu štetu (uključujući, između ostaloga, izgubljenu dobit, trošak nabave zamjenske usluge ili izmaklu priliku) proizašlu iz upotrebe, ili u vezi s upotrebom stranica ili povezanih stranica, iz kašnjenja ili nemogućnosti uporabe stranica ili povezanih stranica, čak i u slučaju da je web portal obaviješten o mogućnosti nastanka takvih šteta.

Sve sadržaje ovog portala koristite na vlastitu odgovornost i ovaj portal ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu njegovim korištenjem. Korisnik će obeštetiti odnosno naknaditi štetu koja nastane ovom portalu i/ili njegovim autorima u vezi sa i/ili iz zahtjeva trećih osoba koje proizlaze ili su u bilo kakvoj vezi s korištenjem Usluge od strane Korisnika. Ovo uključuje i odgovornost i/ili jamstva i/ili troškove koji proizađu od bilo kojeg zahtjeva i /ili tužbe i /ili gubitka i/ili štete i /ili parnice i/ili sudske odluke i/ili troškova sudskog ili drugog postupka i/ili troškova zastupanja, bilo koje vrste ili prirode.

Korisnik pristaje na sve dopune i izmjene Uvjeta korištenja te na njihovu primjenu na njegov odnos s ovim portalom. Ovaj portal zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na ovom web portalu.

Isključivanje (opting out)

Prema zadanim postavkama pretraživanja mrežne stranice posjetitelja prati Google Analytics kako bi se izradili anonimni statistički podaci koji se koriste za unapređenje korisničkog iskustva.

Nemoj me pratiti preferencije

Nemoj me pratiti funkcija je koja posjetiteljima omogućuje isključivanje opcije da ih mrežne stranice prate u bilo koju svrhu, uključujući upotrebu servisa za analitiku, oglašavačkih mreža i društvenih platformi. Opcije Nemoj me pratiti dostupne su u nizu preglednika uključujući:
Firefox
Internet Explorer
Chrome
Safari
Opera

 • ako u svojem pregledniku omogućite opciju Nemoj me pratiti, Google Analytics poštovat će vaš izbor;
 • ako ste omogućili opciju Nemoj me pratiti, neće vas se pratiti. To predstavlja dodatak isključivanja prikupljanja i analize podataka za izradu statističkih podataka za našu mrežnu stranicu;
 • ako niste omogućili opciju Nemoj me pratiti, ali odlučite isključiti se, kolačić piwik_ignore  bit će pohranjen u vašem pregledniku. Niti jednog posjetitelja s kolačićem piwik_ignore Google Analytics neće pratiti;
 • ako ste na svojem pregledniku onemogućili sve kolačiće, i dalje ćemo prikupljati neke općenite podatke o vašem pretraživanju (npr. broj posjetitelja na našoj stranici), ali oni će biti manje precizni i vaši posjeti neće biti praćeni (ne upotrebljavaju se Piwik kolačići).


Forum je mjesto direktnog kontakta između Vas. Molimo Vas da mu pristupate s dobrim namjerama – nemojte širiti laži i dezinformacije, vrijeđati i sl. Iako svoj identitet možete sakriti iza nadimka, nemojte zloupotrebljavati ovu opciju i objavljivati stvari iza kojih ne biste stali u „stvarnom životu“. Kod registracije odaberite nadimak ili ime – po mogućnosti nešto jednostavno i raznoliko, da bi se izbjegle zamjene sa nadimcima ostalih korisnika. Nemojte koristite nepristojne ili vulgarne nadimke – takvi korisnici će biti izbrisani.

Stil pisanja je individualna stvar, no pokušajte objavljivati materijale koji su pisani tako da ih i drugi razumiju – uostalom, to i jest svrha foruma.

Prije otvaranja nove teme, provjerite nije li već otvorena (provjerite sinonime i sl.) – ovako ćete izbjeći dupliranje tema, brisanje objava i dobiti točniju informaciju.

Kod sudjelovanja na forumu, molimo Vas pridržavajte se sljedećih pravila. Na forumu je zabranjeno:

 

 • kršenje zakona Republike Hrvatske (pozivanje na mržnju ili diskriminaciju na temelju rasne, nacionalne, vjerske i političke pripadnosti ili spolne orijentacije, opravdavanje ili veličanje kaznenih dijela, kršenje autorskih prava, pedofilija, mučenje životinja i sl.)
 • bilo kakvo uznemiravanje korisnika putem naših usluga
 • reklamiranje usluga i proizvoda. Forum nije mjesto za reklamiranje proizvoda – bilo otvoreno ili prikriveno. Ukoliko imate proizvod ili uslugu koje želite reklamirati, molimo obratite se marketingu www.udajem.se. Također, nije dozvoljeno nuditi svoje usluge i reklame preko PP-a (privatnih poruka) članovima foruma koji iste nisu tražili. Ovo se smatra neželjenom reklamom ili spamom i mole se članovi koji su izloženi ovakvom nedozvoljenom ponašanju da isto prijave. Uredništvo ima pravo na osnovi slobodne procjene odlučiti je li neko objavljivanje prikrivena ili otvorena reklama te isto ukloniti
 • objavljivanje na način neprimjeren ovom forumu, stavljanje nepotrebnih i nepoželjnih informacija, informacija nevezanih za temu i/ili objavljivanje na način koji smanjuje čitljivost foruma (uključuje i neprimjerene naslove i sigove)
 • ostavljanje poruka osobne prirode i/ili pisanje poruka bez konkretnog sadržaja
 • ometanje rada uredništva (ignoriranje upozorenja, vraćanje izbrisanih tekstova i sl.)
 • korištenje klonova dok Vam bilo koji korisnički račun ima zabranjen pristup Forumu ili korištenje više korisničkih računa na način koji zbunjuje ostale korisnike (raspravljanje na istoj temi s više nadimaka, potkrepljivanje vlastitih stajališta s „više strana“...)
 • vrijeđanje sugovornika, namjerno izazivanje ili potenciranje svađe na osobnom nivou, nekonstruktivni, nacionalnih, vjerskih i slični sukobi
 • objavljivanje privatnih podataka drugih osoba
 • ukoliko podforum ima svoja posebna pravila, molimo da ih pročitate (navedena su kao top teme na određenom podforumu) i da ih se i pridržavate
 • sva objavljivanja izražavaju isključivo mišljenja, savjete i sl. osoba koji ih objavljuju, ne www.udajemse.hr, pa shodno tome, ovaj portal ne snosi odgovornost za iste, čak i kada ih uredništvo ne uspije ukloniti na vrijeme. Svatko tko primijeti neprimjeren sadržaj na forumu je pozvan prijaviti ga uredništvu
 • uredništvo ima pravo brisati, promijeniti, premjestiti ili izbrisati svaki post ili temu za koju smatra da krši pravila ili treba biti uklonjena iz nekog drugog razloga. Vas korisnički račun može biti promijenjen ili uklonjen ako uredništvo odluči da je takva akcija opravdana. Ova se pravila mogu promijeniti u bilo kojem trenutku bez prethodne najave. Uredništvo nema obvezu nadzirati sadržaj linkova na druge stranice, forume ili servise, ali ima diskreciono pravo ukloniti svaki link koji krši bilo koje od navedenih pravila
 • nivo anonimnosti je Vaš izbor. Uredništvo neće objaviti Vaše podatke koje ne želite objaviti, osim u slučaju primanja policijskog ili sudskog naloga po kojem smo dužni dati na uvid IP adresu korisnika nad kojim je u tijeku istražni postupak
 • skupljanje i/ili pohranjivanje bilo kakvih informacija o bilo kojem korisniku bez njegove dozvole
 • ovaj forum je zaštićen zakonom i pravilima koja reguliraju intelektualno vlasništvo. Sudjelovanjem na forumu suglasni ste da ćete sadržaj koristiti isključivo za osobnu, nekomercijalnu uporabu. Ništa od sadržaja ne može biti downloadano, kopirano, reproducirano, preneseno, pohranjeno, prodano ili distribuirano bez prethodne pismene dozvole vlasnika autorskih prava, osim za osobnu nekomercijalnu kućnu upotrebu
 • forum nije vlasnik nikakvog materijala koji objavite ili učinite dostupnim javnosti na forumu; no, čineći to dajete dozvolu svim posjetiteljima foruma da downloadano, kopiraju, prenose, reproduciraju, javno prikažu, urede, prevedu ili objave sadržaj dok god je spomenuti materijal dostupan na forumu. Dozvola prestaje vrijediti uklanjanjem materijala s foruma. Fotografije objavljenje na forum za koje nije naveden vlasnik autorskih prava smatrat će se općim dobrom
 • www.udajemse.hr ne odgovara za štetu ili povredu (uključujući, ali ne isključivo, posebnu ili posljedičnu štetu) koja može biti rezultat korištenja bilo koje informacije s foruma ili nečega što je u njemu objavljeno tj. dodano od strane korisnika. Također, ne preuzima nikakvu zakonsku odgovornost za točnost, potpunost ili korisnost podataka ili postupaka prikazanih na forumu niti jamči da uporaba informacija ili postupaka neće uznemiravati privatna prava ili kršiti zakon Republike Hrvatske ili neke druge zemlje