objavljeno: 18.04.2014

Kako dodatno uštediti kod planiranja bračnog putovanja

Kako dodatno uštediti kod planiranja bračnog putovanja
"Otkrivamo trikove pomoću kojih biste mogli uštedjeti veću svotu za organizaciju putovanja o kojem sanjate cijeli život. Medeni mjesec je pred Vama!"

Priuštite si nezaboravan medeni mjesec! Pokušat ćemo Vam otkriti trikove pomoću kojih biste mogli uštedjeti veću svotu za organizaciju putovanja o kojem sanjate cijeli život. Pratite slijedeća četiri savjeta i uživajte u prvom zajedničkom putovanju kao muž i žena koji si financijski možete ostvariti bez da uđete u ogromne dugove.

Darovi na vjenčanju

Ne želite poklone za vjenčanje, već isključivo novce? Obavijestite to svoje goste već na pozivnici ili možda usmenim putem kada im dajete pozivnice. Recite im da skupljate za medeni mjesec na nekoj od egzotičnih destinacija jer će možda netko moći dati dodatni popust (npr. radi u turističkoj agenciji). Ako već imate ugovoreno mjesto bračnog putovanja možda biste mogli napraviti listu poklona tipa kokteli u hotelu na Maldivima kroz tjedan dana što bi moglo iznositi nekih 150 eura ili romantično krstarenje po okolnim otocima npr. 100 eura. Gostima dajete opcije da Vama ostvare snove uplatom svote koja njima odgovara, a Vi ćete definitivno uživati nakon vjenčanja na svom mjestu iz snova.

Besplatna nadogradnja

Bračno putovanje je posebna prilika koju prodavači cijene i otići će korak dalje kako biste baš njih odabrali i svi zajedno bili sretni. Kada radite rezervacije obavijestite zrakoplovnu kompaniju, hotel, rent-a-car ili bilo kojeg drugog trgovca da ste na medenom mjesecu i pitajte za posebne pogodnosti i popuste koje bračno putovanje dozvoljava. Isti pristup isprobajte i uživo, te biste tada mogli dobiti još veći popust ili bolju uslugu.

Vrijeme putovanja

Imajte na umu da će odlazak na medeni mjesec u sezoni biti mnogo skuplji nego putovanje za vrijeme Božića, Uskrsa, Valentinovog, srpnja ili kolovoza… Znamo da je tradicija otputovati odmah nakon vjenčanja, ali ako možete uštediti gotovo duplo zašto ne pričekati možda mjesec dana i uživati možda  više, ako to vremenske prilike dozvoljavaju.

Tečajevi i razlika eura i dolara

Imajte na umu da mjesto na kojem ćete provesti medeni mjesec utječe na budžet kojim raspolažete. Euro vrijedi više u Europi, a dolar u Sjevernoj i Južnoj Americi. Ne samo da su zrakoplovne karte i pristojbe jeftinije, već ćete i u mjenjačnici bolje proći sa tečajevima. Pripazite na tečajeve kada mijenjate novac jer ćete promjenom veće sume na nepovoljnom tečaju izgubiti i više stotina kuna.

Nemojte se sramiti pitati za popust i iskoristite sve što Vam se pruža kako biste imali medeni mjesec koji će izazvati osmijeh na licu svaki put kada ga se prisjetite. Uživajte!