objavljeno: 10.04.2016

Kada izgovarate DA budite najljepši što možete biti

Kada izgovarate DA budite najljepši što možete biti
"Koliko ste njegovani i uređeni na danu vjenčanja govori i koliko držite do svečanog trenutka krunidbe ljubavi s partnerom. Postoje centri koji nude detaljno isplaniran program za uređenje mladenaca. Od glave do pete!"

Kada zamišljate svoje vjenčanje, sigurno se vidite u najboljem izdanju pred najdivnijim partnerom na svijetu. Koliko ste tada njegovani i uređeni govori i koliko držite do svečanog trenutka krunidbe ljubavi s vašim partnerom. Na vašu sreću, postoje specijalizirani centri ljepote koji nude detaljno isplaniran program za uređenje mladenaca. Od glave do pete! I nisu samo mladenke one koje trebaju njihovu pomoć.

Beauty centar Božica

U takav centar buduća mladenka bi se trebala uputiti mjesec dana uoči vjenčanja. Jer, dobro je poznato da oko žene uvijek ima posla, ma koliko bila prirodno lijepa. Tada se sa stručnjacima za njegu i ljepotu, pred kojima su sjedili mnogi parovi pred jednako bitnim životnim korakom, posavjetujte o potrebnim zahvatima koji, naravno, neće uključivati odlazak pod nož. Možete i odabrati look, ovisno o tome želite li biti glamurozni, prirodniji ili istaknuti se nekakvom originalnošću. Izrazite im svoje želje i ideje, ali i poslušajte što oni o tome misle i predlažu.

Maja Šuput u Beauty centru Božica

Već dva tjedna uoči vjenčanja treba napraviti probnu frizuru i šminkanje. To je najsigurnije, kako na dan vjenčanja ne biste gubili živce, a i kako biste znali što treba promijeniti. Primjerice, ukoliko ste bljedoliki, trebalo bi krenuti na solarij. To vrijedi i za mladoženju. I on zna da bjelina vjenčanice najbolje dolazi do izražaja uz preplanulu put. Ukoliko ne volite ležati pod vrućim lampama ili jednostavno nemate dovoljno vremena za postizanje tamnije puti, umjetno sunčanje možete postići i samo jednim tretmanom holivudskog špricanja. To možete riješiti u 15-ak minuta i samo dan prije vjenčanja.

Dva tjedna uoči vjenčanja trebalo bi obaviti šišanje, bojanje, možda razmisliti o pramenovima. Mladoženja ne mora žuriti s time. Neka na kosu obrati pažnju bar nekoliko dana prije vjenčanja. Tada počinje i borba s viškom dlačica. Ne bi nikako smjele biti vidljive očima uzvanika, ali i partnera. Jer, prva bračna noć je ipak posebna. Zdrava koža lica je vrlo bitna. Nikakvi nedostaci ne bi smjeli zasjeniti blistav osmjeh i sjaj u očima. Postoje tretmani s dubinskim djelovanjem koji u vrlo kratkom roku osvježuju kožu lica žena i muškaraca. Možda je dovoljan samo tretman kisikom za blistav i zdrav izgled. Mladoženji se mogu ublažiti bore i podočnjaci.

Tjedan dana prije vjenčanja preporuča se pedikura i manikura. Za to vrijeme nervozniji muškarci predbračnu napetost mogu riješiti raznim ugodnim i opuštajućim masažama. Njemu se može pridružiti i mladenka jer možda želi napetiju kožu i opušteno tijelo kada oblači vjenčanicu iz snova.

Manikura i frizura u Beauty centru Božica

Dan uoči vjenčanja vrijeme je za brigu o noktima ruku. Posebice zbog vjenčanog prstenja. Tada se mogu i ugraditi nokti.

Dan uoči ili na dan samog vjenčanja nije loše prepustiti se još nekom luksuznom tretmanu za kožu lica, primjerice onom na bazi c-vitamina, zahvaljujući čemu će svečana šminka najbolje doći do izražaja i istaknuti vaše adute. Preporuča se i ugradnja trepavica koje dodatno ističu zaljubljen i siguran pogled buduće supruge. Čak bi i mladoženja, osim na frizuri, u centru ljepote mogao ostati još na pudranju lica.

Tretman lica u Beauty centru Božica

Ako se obave sve navedene predradnje, sam dan vjenčanja je, što se tiče isticanja ljepote, uistinu mačji kašalj. Samo frizura i šminkanje, za koje ste sigurni jer je isplanirano mjesec dana ranije, i zadnji finiš ruku koje će i primiti i dobiti vjenčano prstenje.

Uz ovako razrađen plan za buduće mladence, tko može izgledati loše? Ako ste zadovoljni sobom na dan vjenčanja, zračit ćete samopouzdanje i srećom, a to je ono što treba biti istaknuto na prvi pogled kada ćete, i godinama nakon vjenčanja, gledati fotografije i snimke s krunidbe vaše ljubavi. Jer, budimo iskreni, svi žele da im se govori kako su bili predivni na vjenčanju.    

Piše: Martina Pužar Zebić, dip. oec. kozmetolog i suvlasnica Beauty centar Božica