objavljeno: 23.04.2009

10 stvari na koje svaki mladoženja mora paziti

10 stvari na koje svaki mladoženja mora paziti
"Svi mi znamo da je vjenčanje njen dan, ali je ipak i naš. Donosimo 10 stvari koje svaki mladoženja mora znati i pripaziti, a taj trud će se svakako isplatiti."

Iako smo svi mi muškarci svjesni da je vjenčanje i naš dan, ipak ćemo pokušati učiniti sve da našoj ljubavi života pomognemo i oko najmanje sitnice kako bi se ona osjećala posebno. Naravno, to ne znači da ćete Vi morati sve učiniti, ali oko nekih stvari morate se pobrinuti. No vjerujte nam, kasnije će Vam se taj trud višestruko isplatiti.

1. Na dan vjenčanja ni za živu glavu nemojte kasniti i pobrinite se da vaša polovica uzvanika također dođe na vrijeme makar morali kampirati ispred crkve.

2. Iako je nesreća vidjeti mladenku na dan vjenčanja, nemojte biti šašavi i ne pobrinuti se za jedan vrlo bitan detalj. Saznajte koju će boju mladenka odabrati za vjenčanje, a ako se presvlači tijekom večeri ponovno se postarajte da saznate koja boja će dominirati kako bi se mogli uskladiti. Zgodan detalj bilo bi kada bi se vaša kravata, košulja ili bilo koji drugi dio/detalj odjeće ili obuće komplementirao sa njenim bojama. Crna je najsigurnija varijanta jer ide uz sve, ali usklađivanje boja sa mladenkinim pokazuje trud koji će ona znati cijeniti.

3. Na Vama je da platite mladenkin buket cvijeća koji će ona na kraju večeri baciti među djevojke kako bi se nastavila tradicija i još jedna žena došla do oltara. Kupovina još jednog buketa izmamit će Vašoj ženi osmijeh na lice kada ugleda drugi buket na kraju večeri koji ćete joj dati kada ćete ostati sami.

4. Razmislite o alternativi za smoking. Ova moderna vremena zahtijevaju nove izazove. Odijelo skrojeno po mjeri odlična je zamjena za smoking.5. Na doručku nakon vjenčanja, prvom obroku nakon Vašeg dana iz snova, ako uzvanici namjeravaju održati zdravicu za mladence nije prikladno pridružiti im se u činu. Tijekom zdravice Vi biste govorniku trebali dati do znanja da se zahvaljujte (klimanje glavom, palce prema gore, osmijehom, namigivanjem...), a nakon zdravice trebali biste se zahvaliti.

6. Kao mladoženja trebali biste održati govor, ali na Vama je želite li to učiniti. Ako se odlučite na govor zapamtite par stvari. Najvažnije je da date kompliment svojoj ženi te da izrazite svoje zadovoljstvo činjenicom što je odabrala Vas te joj izjavite ljubav pred svima. Također pohvalite kumove, roditelje, a ako želite zaraditi dodatne bodove kod punice prava je prilika za tako nešto. Spomenite kako prekrasno izgleda večeras, ali naravno, nemojte zaboraviti niti svoju majku koja je ponosna na svog sina.

7. Na svadbi će biti i Vaša ekipa koja će željeti nazdraviti s Vama te Vam čestitati na odluci života. Pazite se, ovo je Vaše vjenčanje, a ne momačka večer, dakle oprez sa alkoholom. Dečki su već imali priliku za nazdravljanjem, ali razumijemo da su to Vaši dečki. Jedno piće neće Vas srušiti na pod. Ne želite svoju prvu bračnu večer provesti na podu onesviješteni od prevelike količine pića jer ćete se naslušati jezikove juhe do kraja života.

8. Ako odmah nakon svadbe ne odlazite na medeni mjesec pobrinite se da za prvu zajedničku večer kao muž i žena odaberete hotel koji je dostojan Vaše ljubavi i koji ima poslugu u sobu jer ćete naručivanjem hrane u sobu provesti više vremena sami s osobom Vašeg života.

9. Nikako nemojte zaboraviti da ste sada bračni par i da niste sami. Dakle, neke stvari koje Vi volite možda Vaša gospođa ne voli i obrnuto, tako da oprez oko odluka te se pobrinite da je i žena zadovoljna.

10. Ako ste unajmili smoking nikako nemojte zaboraviti vratiti ga prije medenog mjeseca jer su zakasnine goleme.