objavljeno: 31.03.2009

Stvari koje morate napraviti nakon vjenčanja

Stvari koje morate napraviti nakon vjenčanja
"Nakon vjenčanja trebate mjesta za zajednički život, budućnost i stvaranje novih zajedničkih uspomena te se zato probajte riješiti nepotrebnih stvari i tereta."

Nitko ne voli proljetno čišćenje kuće, ali netko se mora pobrinuti za bacanje starih stvari pogotovo ako do braka niste živjeli sa odabranicom/kom vašeg života. Gledajte to ovako, ako se vi neće pobrinuti za vaše stvari tko će. No, opet s druge strane ne želite završiti sretno poglavlje vašeg života prije nego je ono u stvari i počelo ili još gore da završite na nekom TV-showu u kojem vam u dom ulaze ljudi i rješavaju vas vaših dragocjenih sitnica.

Prva stvar koju morate shvatiti je da vam treba mjesta za život i budućnost te da uspomene ostvarene na vjenčanju ostaju u vama i nakon što se riješite nekih predmeta. Ako već i morate imati stvari da vas podsjećaju na bitan korak koji ste učinili, onda se ograničite na one stvarno neophodne i istaknite ih na posebna mjesta.

Odmah nakon što se vratite sa medenog mjeseca učinite sljedeće:

Spremite uspomene sa vjenčanja
Iako svaki put kad ugledate vjenčanicu sjetite se dana iz snova i osjećate se prekrasno kao tog bajnog dana, ipak za nju u ormaru nije potrebno raditi mjesta. Naime, postavite si pitanje kada ćete ju ponovno obući. Točno, odgovor je nikada. No, naravno ne treba ju baciti u smeće, naprotiv, dobro se pobrinite za nju i stavite ju na tavan ili neko drugo mjesto gdje čuvate stvari. Naš savjet je da nikad ne bacajte nešto tako vrijedno kao što je vjenčana haljina, jer ona je ipak dio vas, uspomena na dan iz snova.

Uz haljinu stavite i slike sa vjenčanja koje su vam prijatelji dali, kao i brojne druge stvari koje ste dobili od uzvanika. Naravno, zamotajte ih tako da vam vlaga, moljci ili tko već ne unište uspomene. Ako nećete osušiti cvijeće iz buketa onda ga se riješite jer će samo skupljati nametnike.

Najljepše i najvažnije slike uokvirite i stavite na vidljiva mjesta kako bi vas neprestano podsjećale na prekrasne trenutke vašeg života.Raspakirajte se odmah nakon povratka s medenog mjeseca
Mnogi bračni parovi se vrate sa medenog mjeseca ili samog vjenčanja umorni ili toliko oduševljeni tako da ne stignu napraviti apsolutno ništa. Ti parovi ostave svoje kofere u kutu i vade stvar po stvar iz njih te se raspakiravanje prolongira u nekoliko tjedana ili čak mjeseci. Ta roba po stolcima, krevetima, ormarima stvara nered i stvara nervozu kod vašeg supružnika. Nemojte si dozvoliti da krenete u brak krivim korakom. Lijepo se pobrinite za vaše stvari, zamazane bacite u veš-mašinu, ispeglajte ih i spremite u ormar. Naravno, idealno bi bilo da oboje sudjelujete u tim kućanskim poslovima jer će i posao biti brže gotov. To je također dobar uvid prema kojem ćete stvarati navike zajedništva koje su temelj dobre veze.

Riješite se poklona i uspomena na bivše ljubavi
Iako ste taj posao odavno trebali napraviti jer ste se ipak odlučili na jedan od najvažnijih koraka u životu i ne želite nepotrebne svađe nastale zbog ljubomore vaše bolje polovice kada pronađe neki dio vezan uz bivšu vezu i postavljeno pitanje 'Zašto je to ovdje?'. U ovom slučaju i najmanja sitnica poput cd-a, pisma ili majice koja podsjeća na bivšu vezu može biti povod za svađu tako da bi ih bilo pametno baciti jer ipak ste se odlučili za vezu 'dok vas smrt ne rastavi'. Ipak, naš savjet je, da uz dogovor sa ljubavi vašeg života, spremite te uspomene na neko mjesto na tavanu jer ipak su one dio vas i ono što vas čini ovim što jeste.

Vratite poklone sa svadbe koje već imate
Iako je tehnologija toliko napredovala da se svaka kupovina poklona može lako kontrolirati, parovi ipak na kraju dana završe sa duplićima. Dva aparata za kavu, tosteri, televizori, veš-mašine... nisu vam potrebni. Ako jesu super i blago vama, ali u većini slučajeva bilo bi pametno zadržati bolji uređaj, a ovaj koji vam manje odgovara zamijenite za nešto drugo što vam je potrebno u kućanstvu. Nitko vam neće zamjeriti ako vratite manje atraktivne poklone, a na kraju krajeva ne trebaju znati za to. Ako pak i saznaju, objasnite im da vam je prijeko potrebno bilo nešto drugo te da nemate mjesta za dupliće.

Napravite rasprodaju ili poklonite prijateljima
Novi bračni parovi se obično sele u novi stan ili kuću te im velik broj stvari nije potreban. Kamo s tim stvarima pitate se. Pa ako vam trebaju novci probajte ih prodati, imate second-hand dućane koji otkupljuju zanimljive stvari, ali ako ne želite možete pokloniti prijateljima koji ih žele. Pomoći ćete svojim prijateljima koji će se oduševiti stolićem koji im je bio baš prijeko potreban za dnevni boravak ili dvosjedom koji će uvijek nekome dobro doći. Uglavnom, učinit ćete dobro djelo. Naravno, bilo bi dobro da napravite kompromis oko stvari koje vam ne trebaju, a ne da se vi riješite svega, a vaša bolja polovica ništa ne baci.