objavljeno: 07.04.2009

Novac kao idealan poklon za mladence

Novac kao idealan poklon za mladence
"Budimo iskreni i priznajmo da svi najviše vole dobiti novac za poklon na vjenčanju. S novcem mogu kasnije napraviti točno ono što žele i kada žele."

Vjenčanje je vrijeme kada se svi vesele. Hrana, piće, glazba, restoran, crkva... sve to košta, a kolika je cijena toga znaju samo mladenci. Vjerojatno i njihovi roditelji. Na kraju sjajne večeri novopečenom bračnom paru se daju pokloni. A koji poklon biste Vi najviše voljeli dobiti?

Naravno, prva na popisu želja je – novac. Mladenci su svoje vjenčanje morali platiti, nerijetko podižući kredit, a uz to idu i ostali troškovi vezani uz zajednički život. Možda Vam se novac čini neosobnim poklonom, ali vjerujte, mladencima će najviše pomoći. Teško je odrediti svotu koju je prikladno dati.

Običaji variraju, ali opća pristojnost nalaže da bar pokrijete troškove svog dolaska. Drugim riječima, dajte (barem) onoliko koliko košta večera za Vas i Vašu pratnju. Do ovog podatka bi trebalo biti lako doći jer, iako je mladencima često neugodno kad se povede razgovor o tome što (ili koliko) žele dobiti, većina nema problema s otkrivanjem cijene večere po uzvaniku. Naravno, lijepo je ako možete dati više, ali nitko ne bi smio očekivati Vašu financijsku propast zbog vlastite komocije.