objavljeno: 29.03.2009

Pokloni za vjenčanje

Pokloni za vjenčanje
"Smisao poklona je pomoći mladencima da lakše započnu zajednički život, to je iskaz podrške njihovih najbližih, rodbine i prijatelja koji su došli na vjenčanje. "

Vjenčanja su vesele prilike, ali postoji jedna stvar vezana uz njih koja nerijetko zadaje glavobolju i mladencima i njihovim uzvanicima. Pogodili ste, radi se o poklonima. Smisao poklona je pomoći mladencima da lakše započnu zajednički život, to je iskaz podrške njihovih najbližih, rodbine i prijatelja koji su došli na vjenčanje.

A sad – budimo iskreni. Vjenčanja su skupa – i mladencima i uzvanicima. Imajte to na umu. Drugim riječima, dragi mladenci, poštujte materijalno stanje svojih uzvanika. I nikako nemojte zaboraviti – Vaša ljubav je jedinstvena, ali niste jedini koji su odlučili okruniti je brakom. Vaši uzvanici će vrlo vjerojatno biti pozvani na još vjenčanja u bliskoj budućnosti, a to može biti vrlo velik financijski teret. Dragi uzvanici, imajte na umu da Vaš dolazak mladence košta i da je teško započeti zajednički život dugom za pir. Svi žele vjenčanje iz snova, ali nemojte zaboraviti – ono je proslava Vaše ljubavi i trebalo bi biti ugodno svima. Nemojte dovesti drage ljude u situaciju da moraju birati između vjenčanja ili da Vašem ne mogu nazočiti samo zato što im je to preskupo.

Zapamtite – svrha darivanja je pomoć mladencima i iskaz Vaše ljubavi prema njima. Razmislite da poklon koji dajete bude koristan i/ili da im se sviđa. Ne mora se raditi ni o kakvoj skupoj stvari, ali nemojte opterećivati novopečeni bračni par glupostima koje će im samo biti na teret – 21. tosterom ili slikom koju mrze. Razmislite o poklonu – ili se odlučite za nešto provjereno.

I za kraj, još jednom - nemojte pod svaku cijenu pokušavati imati vjenčanje koje si ne možete priuštiti – ili očekivati da će Vaši uzvanici platiti za Vašu rastrošnost. Vi želite proslaviti Vašu ljubav, a za to ste dovoljni Vi i ljudi koje volite, zar ne? Na vjenčanju trebate imati sreću i ljubav, ledeni labudovi i aranžmani od 19 ruža točno određene boje na svakom stolu su uistinu manje važni.