objavljeno: 05.07.2011

Princ Albert podario Monaku princezu Charlene

Princ Albert podario Monaku princezu Charlene
"Nakon 29 godina čekanja Monako je dobio svoju princezu. Najpoznatiji neženja na svijetu konačno je rekao "da" bivšoj olimpijskoj plivačici Charlene Wittstock."

U subotu, 2. srpnja, najpoznatiji neženja na svijetu izrekao je sudbonosno "da" ženi svog života. Bivša južnoafrička olimpijska plivačica Charlene Wittstock postala je princeza od Monaka kada su u 17.30 sati zvona crkve Svetog Nikole označila početak braka između 20 godina mlađe prekrasne princeze i princa Alberta II.

Mladenka je nosila bijelu svilenkastu Giorgio Armani Prive vjenčanicu sa 5-metarskim velom. Vjenčanica je ukrašena cvjetnim dekorima i kristalima Swarovski, a 'Diamond Spray' tijara na glavi sa 11 dijamanata dizajnirana posebno od Lorenza Baumera upotpunila je savršen izgled prekrasne princeze od Monaka. Do subote najpoželjniji neženja na svijetu nosio je bijelu kraljevsku uniformu sa bijelim cipelama.

Mladenci su u crkvi izrekli zavjete na francuskom, a dan ranije su obavili civilno vjenčanje. Od pogibije popularne Grace Kelly, mala državica na jugu Francuske, na Azurnoj obali, nakon 29 godina čekanja dobila je svoju princezu. Najgušće naseljena država na svijetu i druga po veličini najmanja država na svijetu proslavila je dugo očekivano vjenčanje svog princa.

Među uzvanicima bili su francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, koji je došao bez supruge, njemački predsjednik Christian Wulff, predsjednik Malte George Abela, predsjednik Mađarske Pal Schmitt, predsjednica Irske Mary McAleese i predsjednik Islanda Olaf Ragnar Grimsson. Od poznatih osoba tu su bili Karolina Kurkova, Naomi Campbell, Gerard Butler, Roger Moore, Karl Lagerfeld, a najavljeni par stoljeća princ William i Kate Middleton ipak su otišli na odmor u Kanadu te nisu prisustvovali vjenčanju.

Princ Albert od Monaka i Charlene Wittstock

Nakon ceremonije princeza Charlene presvukla se u bijelu Armanijevu haljinu bez rukava sa volanima oko koljena nadolje. Princ Albert presvukao se u tamne hlače i prsluk od uniforme koju je ponosno nosio ranije.

Procjenjuje se da je dvodnevna zabava koštala princa oko 45 milijuna eura što je oko 330 milijuna kuna. Glavni kuhar Alain Ducasse poslužio je višeslijedni obrok za 450 gostiju, a prevladavali su riba i povrće sa farme mladoženje. Francuska glazbena legenda Jean Michel Jarre održavao je atmosferu večer prije, a nakon mise u kojoj su nastupali članovi orkestra Gradske filharmonije i pjevači solisti te veličanstvena američka sopranistica Renée Fleming kao i talijanski tenor Andrea Bocelli koji je na kraju mise otpjevao Ave Mariju.

Sretni par će krenuti na bračno putovanje u Južnu Afriku.