objavljeno: 28.04.2010

Vjenčanje godine 2006.: Katie Holmes i Tom Cruise

Vjenčanje godine 2006.: Katie Holmes i Tom Cruise
"Glumački par Katie Holmes i Tom Cruise uživali su u holivudskom glamuru, klasičnoj raskoši i obiteljskoj atmosferi u talijanskom dvorcu Odescalchi na jezeru Bracciano."

Svjetski poznati Katie Holmes i Tom Cruise oženili su se 18. studenog 2006. godine, a vjenčanje dvoje glumaca obilježio je holivudski glamur, klasični raskoš i sjaj te obiteljska atmosfera u veličanstvenom talijanskom dvorcu Odescalchi na jezeru Bracciano.

Prekrasnu mladenku do oltara je doveo njen otac Martin, koji je održao nezaboravan govor, a sam obred sa zalaskom sunca vodio je svećenik Scijentologije, dok je kum popularnom 44-godišnjem glumcu bio najbolji prijatelj i osnivač scijentološke crkve David Miscavige, a kuma 27-godišnjoj Katie bila je sestra Nancy Blaylock.

Katie je nosila Armanijevu vjenčanicu sa svilenom čipkom boje slonovače koja je bila ukrašena Swarovski kristalima za što je Giorgio Armani trebao 350 sati, a nosila je svilenkaste cipele boje slonovače, dok je u rukama imala predivan buket kala i ljiljana. Tom je također bio odjeven u Armanijev smoking na kojem je bilo ispisano "Giorgio Armani za Toma Cruisea". Cartier vjenčano prstenje je od bijelog zlata.

- Katie je izgledala anđeoski, a Tom nije mogao sakriti onaj svoj poznati smiješak sa lica - govorili su oduševljeni gosti nakon vjenčanja.

Nakon početnih koktela gostima su bila poslužena hladna predjela nakon čega su uslijedila brojna jela. Torta je bila peterokatnica od bijele čokolade ukrašena ružama od marcipana i posipana bijeli čokoladnim mrvicama.

Svadbi je prisustvovalo 150 uzvanika među kojima su bile poznate osobe kao što su Will Smith sa suprugom Jadeom Pinkett Smith, Victoria Beckham, Jennifer Lopez i Marc Anthony, Jim Carrey i Jenny McCarthy, Brooke Shields i Chris Henchy, John Travolta, Russell Crowe, Steven Spielberg kao i mnogi drugi. Uz njih i rodbinu na vjenčanju su bili i dvoje djece iz braka sa Nicole Kidman Isabella (13) i Connor (11) te kćer bračnog para sedmomjesečna Suri.

Tijekom raskošne večeri u dvorcu iz 15. stoljeća pjevao je legendarni talijanski operni pjevač Andrea Bocelli, a sretni par uveličao je vjenčanje nezaboravnim vatrometom.

Tom Cruise je zaprosio Katie Holmes 17. lipnja 2005. godine na vrhu Eiffelovog tornja u Parizu.