objavljeno: 21.10.2014

Hashtag i digitalno doba ušli u svijet vjenčanja

Hashtag i digitalno doba ušli u svijet vjenčanja
"Prije vjenčanja tražite dozvolu mladenaca za objavljivanjem sadržaja sa vjenčanja. U 2014. svaki drugi par je koristio # za svoju svadbu na društvenim mrežama (npr. #BestWeddingEver ili #AnaIvanVjenčanje)."

Ove, 2014. godine 55% bračnih parova na svijetu koristilo je hashtag (#) na društvenim mrežama za svoje vjenčanje. Prije samo dvije godine taj broj bio je tek 9%. Svijet neumoljivo ide naprijed i svi koristimo tehnologiju i napredak je neizbježan. Tako će dva sata nakon vjenčanja mladenci objaviti na nekoj društvenoj mreži status o svojoj novoj bračnoj vezi.

Svakako prije vjenčanje tražite dozvolu zaljubljenog para da objavljujete sadržaj sa vjenčanja i pridržavajte se pravila koja su postavljena. Znamo da će ova rečenica zvučati smiješno, ali ako ikako možete ostavite mobitel i uživajte u prekrasnom danu i zabavi.

Nudimo nekoliko savjeta za ponašanje na društvenim mrežama:

  • ne objavljujte sliku ili video mladenke prije nego vjenčanje službeno završi
  • ne koristite mobitel tijekom ceremonije ili večere
  • ne ometajte pogled na mladence ljudima iza sebe
  • ne čestitajte nikome dok oni sami ne objave bračni status
  • mladenci vole da se koristi #BestWeddingEver (#NajboljeVjenčanje) kada se spominje njihovo vjenčanje
  • u dogovoru s mladencima možete napraviti poseban hashtag (tipa: #AnaIvanVjenčanje) kako bi se na jednom mjestu mogle vidjeti sve fotkice, tweetovi, statusi… (slefieji su dozvoljeni)
  • nemojte spammati o svadbi (prigovori, ideje, brojač do velikog da…)
  • u dogovoru s bračnim parom, ako netko nije mogao doći na vjenčanje a želi biti prisutan mogli biste imati live prijenos

Slika koja se sve češće vidi na vjenčanjima

To su pravila ponašanja i držanja do privatnosti te poštovanje drugih ljudi. I svakako morate znati svoje mjesto na vjenčanju, a to je biti gost i prepustiti mjesto pod reflektorima pravim zvijezdama večeri – mladencima.