objavljeno: 25.09.2014

Zaručili ste se! Čestitamo! Što sad?

Zaručili ste se! Čestitamo! Što sad?
"Muškarac kleči na koljenima, pitanje je postavljeno i pogled ide na zaručnički prsten. Odgovor je DA! Sada kreću razne stvari koje morate obaviti i detalji oko kojih se trebate malo poigrati, a mi ćemo pomoći da ne preskočite nešto bitno. Sretno!"

Odabranik vašeg srca postavio je veliko pitanje. Rekli ste DA! Prsten je na ruci. Sada se nasmijte, duboko udahnite i krenite čitati dalje kako biste napravili ove važne korake.

Odlučili ste se vjenčati! Što sad?

 • Recite roditeljima

Pripremite šampanjac i prepustite čast roditeljima da saznaju prvi sretnu vijest te s njima proslavite zaruke.

 • Nazovite prijatelje

Znamo da je digitalno doba odavno zaživjelo, ali najbliže prijatelje bi ipak trebalo nazvati i saopćiti im sjajnu vijest. Neka pravila i kultura ipak mora postojati. Nakon toga na Facebooku updateajte status, ako želite.

 • Manikura

Pripremite svoje ručice jer vrijeme je za pokazivanje prstena. Svi će gledati u ruke stoga brzo obavite manikuru.

 • Procijenite i osigurajte prsten

Vrijednost prstena nije samo u novcima, već u znaku pažnje. On je vama jedna od najvrjednijih stvari na svijetu.

 • Pripremite se na pitanja

Znate da će sada svi pitati kada je dan D. Pripremite se na brzi odgovor makar im ponudili samo godinu ili mjesec ili godišnje doba.


Muškarac prosi svoju djevojku

Svjesni ste da će svi ispitivati kako vas je zaprosio. Vježbajte priču kako biste do savršenstva dočarali taj magični trenutak.

 • Razmislite o broju gostiju

Prije nego i krenete u bilo kakvu potragu za vjenčanje, probajte suziti broj gostiju. Gotovo sve se vrti oko broja gostiju, prostor, cijena, tko gdje sjedi, kompletna financijska situacija.

 • Odredite budžet

Lako je zaigrati se sa brojevima pri planiranju savršenog dana, ali zapitajte se tko će sve to platiti?

 • Tko gdje sjedi

Pronaći savršeno mjesto je težak posao. A sada još posložiti tko će sjediti za kojim stolom. Znate i sami da neki ljudi jednostavno ne mogu sjediti zajedno. Čak niti na vjenčanju. Zato zavrnite rukave i bacite se na posao.

 • Prelistajte časopise i pretražite internet

Kupite nekoliko časopisa, pretražite brojne stranice portala za vjenčanje i pronađite bezbroj ideja koje biste voljeli i mogli uklopiti u svoje vjenčanje. Obavezno zapamtite gdje ste što pronašli jer kasnije nakon malog milijuna stranica koje ćete pregledati nećete se moći sjetiti svake sitnice.

 • Zatražite pomoć

Jeste li sigurni da možete sve sami? Naravno da ne možete! Nitko ne zna sve pa je tako bolje zatražiti pomoć. Uštedit ćete dosta vremena i nećete se zamarati detaljima. Agencija za organizaciju vjenčanja bi ovdje mogla biti od značajne pomoći.

 • Počnite raditi na 5-godišnjem planu

Komunikacija je rješenje za sve. Porazgovarajte sa svojom boljom polovicom o vrlo važnim detaljima budućeg života: gdje planirate živjeti, hoće li budžet biti zajednički, koliko djece ćete imati, koji su vam ciljevi u životu…

 • Uživajte

Znamo da je sada ovaj posljednji dio pomalo smiješan kada znate što sve morate obaviti. Ali nemojte zaboraviti uživati u svakom trenutku jer ovo je ipak samo jednom u životu. Zato osmijeh na lice i neka vam ništa ne bude teško jer vjenčanje će biti savršeno, upravo kako i želite!