objavljeno: 05.03.2015

Kako privući ljubav u 2015. godini?

Kako privući ljubav u 2015. godini?
"Da bi ovi savjeti stvarno i djelovali, potrebno je i malo vjere i pozitivnog razmišljanja. To je ključna karika u lancu koji vodi ka dobrom feng shuiju i boljem životu. Morate voljeti sebe, da bi neko volio Vas. Sretno!"

Sami ste dočekali Valentinovo? U vezi ste kojoj ne vidite budućnost? Brak Vam se raspada? Da li ste provjerili feng shui Vašeg doma?

AKTIVIRANJE JUGOZAPADNOG SEKTORA
Jugozapadni sektor je sektor ljubavi i braka u originalnom Lo shu kvadratu, naziva se još i sektorom majke tj. glavne žene u kući. Žene trebaju aktivirati ovaj sektor kako bi pojačale svoju energiju i privukle odgovarajućeg partnera, a muškarci ga trebaju aktivirati kako bi njihov dom dobio i domaćicu.

Pošto je ovaj sektor pod uticanjem zemljanog elementa, obično se aktivira postavljanjem kristala (Zemlja) i crvenih i ljubičastih simbola (predstavljaju element Vatru koji proizvodi element Zemlju).

Ukoliko se u Vašem jugozapadnom sektoru, gledano na nivou čitave kuće, nalaze kupaona, ostava ili garaža, morat ćete aktivirati jugozapadni sektor u dnevnoj i spavaćoj sobi, kako biste time nadomjestili gubitak dobre sheng chi energije. Komad roza kvarca, nekoliko crvenih cvjetova, lapma sa crvenim abažurom, samo su neki od efikasnih simbola.

Tokom ove godine na jugozapadu će boraviti izuzetno povoljna Zvijezda purpurne Vatre – broj 9. Ova zvijezda umnožava i širi, a posebno godi zemljanom jugozapadnom sektoru. Žene bi na jugozapad spavaće sobe trebale postaviti figuricu ili sliku crvenog pijetla, a muškarci sliku feniksa, kako bi privukli novu osobu u život.

AKTIVIRANJE ROMANTIČNE ZVIJEZDE 4
Zvijezda romanse - broj 4, koja je pod utjecajem elementa Drvo, ove godine odlazi u sjeverozapadni sektor, gdje je dominantan element Metal. Kako se Drvo i Metal međusobno potiru, ove godine nemojte očekivati sudbinski važne partnere i nemojte poduzimati ozbiljnije korake u emotivnim vezama kao što su vjenčanje, preseljenje ili trudnoća. Da biste ojačali "romantičnu energiju" ove godine, postavite na sjeverozapadu spavaće ili dnevne sobe simbol dvostruke sreće ili zajedničku fotografiju Vas i vaše voljene osobe.


Ljubav

CRVENO DONOSI MIR
U centralnom sektoru ove godine boravi izuzetno disharmonična Zvijezda zelenog žada – broj 3. Kinezi vjeruju da je ova zvijezda izuzetno svađalački nastrojena i da donosi nemir, razdor, sukob u porodici, sukob generacija, razvod… Kako je broj 3 pod utjecajem elementa Drvo, najlakše ćete ga neutralizirati Vatrom. 6 zlatnih novčića uvezanih crvenom trakom donijet će stabilne financije i harmoniju u porodici.
 
Pored novčića, možete koristiti i voće. Kineska riječ za jabuku - "Píngguo" je u suzvučju sa kineskom riječju za mir - "Píng'an", tako da ova voćka ne koristi samo našem zdravlju, već i odličan harmonizator prostora. Crvene jabuke po simbolici su savršene za usuglašavanje i stišavanje agresivnih energija ove godine, mogu se koristiti prave jabuke, koje ćete držati u drvenoj (pletenoj) korpi na stolu u dnevnoj sobi ili trpezariji (što će dodatno poboljšati financijsku situaciju, jer je to i simbol obilja), a možete koristiti i simbolične jabuke: slike na zidu, podmetače za šalice, figurice i slično.

Da bi ovi savjeti stvarno i djelovali, potrebno je i malo vjere i pozitivnog razmišljanja. To je ključna karika u lancu koji vodi ka dobrom feng shuiju i boljem životu. Morate voljeti sebe, da bi neko volio Vas. Sretno!

Priredio: Miloš Tomić
Facebook Astroanalize