objavljeno: 30.11.2023

Horoskop

Horoskop
"Saznajte što zvijezde kažu da Vas očekuje kroz mjesec dana ili ove godine. Najsretniji znakovi u prosincu su: Strijelac, Riba i Vodenjak."

 

U prosincu se neki horoskopski znakovi ističu po pozitivnim energijama i sretnim prilikama. Evo tri najpozitivnija horoskopska znaka za prosinac:
Strijelac: Ovaj znak će doživjeti snažan poticaj za istraživanje i učenje. Pozitivna energija Strijelca podržat će ih u avanturama, kako u ljubavi, tako i na poslu. Novi susreti i inspiracija pronaći će put do njih, otvarajući vrata za osobni rast.
Ribe: Ribe će se osjećati posebno povezano s dubljim emocijama i duhovnim aspektima života. Ovaj mjesec donosi im priliku za istraživanje svoje intuicije, suosjećanja i izražavanje ljubavi prema drugima. Financijski i emotivno, mogli bi doživjeti pozitivne promjene.
Vodenjak: Vodenjaci će se istaknuti svojom originalnošću i inovativnim pristupom. Prosinac im donosi prilike za društvene promjene i podršku zajednici. Njihova kreativnost i sposobnost razmišljanja izvan okvira mogu im donijeti uspjeh na različitim područjima života.

 

MJESEČNI HOROSKOP - OVAN

PROSINAC 2023.

Prosinac donosi Ovnovima dinamiku i prilike za osobni rast. S intenzivnim energijama ovog mjeseca, Ovnovi će se osjećati potaknutima na akciju i ostvarivanje ciljeva. Ovaj mjesec potiče vas da budete odvažni i slijedite svoje strasti, istražujući dubine vlastitih ambicija.

LJUBAV: Dinamičan mjesec očekuje vas u ljubavi. Strastveno izrazite svoje osjećaje prema partneru, potičući dublje razgovore o zajedničkim ciljevima. Samci, neka strast vodi put prema novim iskustvima, budite otvoreni za neočekivane susrete.

POSAO: Na poslu, fokusirajte se na inicijative koje potiču pozitivne promjene. Suradnja s kolegama ključna je za postizanje zajedničkih ciljeva. Postavljanje jasnih ciljeva ne samo da će vas voditi prema profesionalnom uspjehu, već će i ojačati timsku dinamiku.

ZDRAVLJE: Održavajte ravnotežu između poslovnih obveza i odmora kako biste očuvali vitalnost. Aktivnosti poput vježbanja ili sporta ne samo da će vas održati u formi već će također potaknuti mentalno zdravlje. Pravilna prehrana podržat će vaš imunološki sustav.

 

 • HOROSKOP ZA 2023.

LJUBAV: Zbog Jupitera znaku Ovna do sredine 5. mjeseca 2023. godine bit ćete druželjubljivi, dobre volje, otvoreni, vedri, a i mnoge od vas život će napokon pomaziti. U takvim okolnostima bit ćete osoba koja zrači, a onda i privlači sve lijepo i dobro. I u nastavku godine znat ćete prepoznati prave prilike za dobar ljubavni život, nečije oči vam neće promaknuti, bit ćete budni i spremni za druženja. Sredinom 10. mjeseca 2023. godine solarna eklipsa u vašem 7. polju braka i duljih veza otvorit će neka pitanja za rješavanje, a vi ćete trebati reagirati trezveno i odlučno. Na zaletavajte se, a sve odluke donosite barem dan dva nakon što (14.10.) pomrčina prođe. Venera vam je sklona od 21.2. do 17.3. kad je u vašem znaku, potom opet od 6.6. do 10.10., te od 30.12. do kraja godine.

KARIJERA: Nove i kvalitetne mogućnosti koje su se pokrenule već prošle, 2022. godine, ovaj put će se potpuno otvoriti i dopustiti vam da se razmašete. Dugo ste čekali ovakvu situaciju. U prvom dijelu 2023. godine težište će biti na komunikacijama i odnosima sa suradnicima, dok ćete u nastavku učvrstiti stečeno, a i samopouzdanje će vam porasti. Ponekad će vam se činiti kao da ste dobili krila, no pazite da ne poletite previsoko i predaleko jer se onda ne biste znali vratiti ili stati kad treba. Držite konce u svojim rukama i kormilarite najbolje kako znate, ali ne zaboravljajte ni realnost. Neće biti većih prepreka, nego naprotiv. Znajte što želite i radite punom parom.

ZDRAVLJE & SAVJET: Kad vam se otvore dobre prilike, a otvorit će se, ne trčite na njih odmah kao sumanuti, nego prvo ukratko sagledajte što možete, te potom pametno uđite u igru. Tako ćete sve dato iskoristiti na najbolji mogući način. Znači, ne letite pred rudo.

Vaš element: vatra
Vama upravlja: Mars
Vaš kamen: rubin
U životu tražite: uzbuđenje trenutka
Raspoloženje: entuzijastično
Tajna želja Ovna: da vlada drugima


MJESEČNI HOROSKOP BIK

PROSINAC 2023.

Prosinac će za Bikove biti vrijeme stabilnosti i introspekcije. Ovaj mjesec potiče vas da cijenite dublje vrijednosti i razmišljate o smjeru vašeg života.

LJUBAV: U ljubavi, posvetite se dubljem povezivanju s partnerom. Iskazivanje ljubavi kroz geste pažnje i razumijevanje partnerovih potreba bit će ključno. Samci, razmotrite što vam je stvarno važno u ljubavnom odnosu.

POSAO: Na poslu, usredotočite se na stabilnost i dosljednost. Razmislite o dugoročnim ciljevima i postavite strategije za njihovo postizanje. Financijska sigurnost može doći kroz pažljivo planiranje i racionalno trošenje.

ZDRAVLJE: Povedite brigu o svom fizičkom zdravlju. Opuštajuće aktivnosti poput šetnji prirodom ili meditacije mogu vam pomoći održati unutarnju ravnotežu. Pazite na prehrambene navike kako biste ojačali svoj imunološki sustav.

 

 • HOROSKOP ZA 2023.

LJUBAV: Ljubavni život Bikova u prvom dijelu 2023. godine bit će više manje uhodan i očekivan. To ne znači da za samce neće biti prilika za upoznavanje. Bit će, no prava senzacija kreće od sredine 5. mjeseca kad Jupiter ulazi u znak Bikova. Učinit će vas to otvorenijim, druželjubivijim, spremnijim na ljubav, a i životne okolnosti će vam davati puno više ugode koju tako volite i željno očekujete. Dug boravak Venere (od 6. do 10. mjeseca), u vašem prirodnom 4. polju kuće, kao i domaće kućne sreće, vjerojatno će na dnevni red staviti teme poput uređenja doma, možda zajedničkog, ili pak neku staru sreću, još iz djetinjstva, a koja će u vama probuditi stare emocije. Dobra Venera za vas je od 1.1. do 4.1., zatim posebno od 17.3. do 12.4. kad je u vašem znaku, te opet od 10.10. do 9.11.

KARIJERA: Do trećeg mjeseca 2023. Bikovi će se osjećati određena ograničenja ili će neke stvari iz prošlosti još zahtijevati vaš angažman i uzimati vam energiju. Izdržite još malo, jer od 8. 3. počinje postepeno olakšanje i poboljšanje za vas. Osjetit ćete to po situacijama u kojim ćete se možda i čuditi kako stvari idu lakše i kako se ne trebate naprezati kao do nedavno. U nastavku, od sredine svibnja, kad Jupiter uđe u vaš znak, začudit ćete se koliko se stvari otvara (postepeno, jer Jupiteru treba malo da zaživi). Budite budni da ne propustite nešto što bi moglo biti važno i dovesti vas tamo gdje ste oduvijek željeli biti. I do kraja godine bit ćete blagoslovljeni dobrim prilikama za razvoj.

ZDRAVLJE & SAVJET: Smjenjivanje povremenih i prolaznih faza malodušnosti (zbog ograničenja) i stresa (zbog uznemirenja) nadvladajte redovnim prakticiranjem tehnika relaksacije. Mirom se prelaze i najgore stvari. Budite redoviti i preventivni u vježbanju spomenutog.

Vaš element: zemlja
Vama upravlja: Venera
Vaš kamen: smaragd
U životu tražite: emotivnu i financijsku sigurnost
Raspoloženje: energično
Tajna želja Bika: da ima siguran, sretan i bogat život/brak

Zaljubljeni par u travi

MJESEČNI HOROSKOP BLIZANCI

PROSINAC 2023.

Prosinac donosi Blizancima dinamiku i mogućnosti za širenje horizonta. Ovaj mjesec potiče vas da istražujete nove ideje, raznolike perspektive i razvijate svoju komunikacijsku vještinu.

LJUBAV: U ljubavi, budite otvoreni za nove doživljaje i razgovore. Komunikacija će biti ključna, pa izrazite svoje osjećaje i slušajte partnera. Samci, neka vas znatiželja vodi prema zanimljivim susretima.

POSAO: Na poslu, istražujte nove prilike i pristupe. Kreativnost i inovacije mogu vam donijeti uspjeh. Suradnja s kolegama bit će poticajna, pa dijelite ideje. Financijski, budite pažljivi u trošenju.

ZDRAVLJE: Povedite brigu o svom mentalnom zdravlju. Raznovrsne aktivnosti poput čitanja, učenja ili razgovora s prijateljima mogu ojačati vaš um. Fizička aktivnost također će vam pomoći održati vitalnost.

 

 • HOROSKOP ZA 2023.

LJUBAV: Dobar dio 2023. godine Blizanci će vjerojatno biti prezaposleni da bi mislili na ljubav, pa će mnogima ona biti u drugom planu. Ipak, neke situacije zahtijevat će vaš odgovor ili reakciju, pa ćete se morati očitovati što zapravo osjećate. Posebno će to biti naglašeno u vrijeme solarne eklipse u vašem prirodnom 5. polju ljubavi i djece, sredinom 10. mjeseca. Ne zaboravite što zapravo želite, a ako niste sigurni što je to, preispitajte se, pa tek onda odlučujte. Ne ludujte, nego idite korak po korak. Planete neće činiti ništa posebno ni za, ni protiv vas, tako da sve ovisi o vama samima. Kako se budete ponašali, tako ćete se i osjećati. Venera će vas oplemeniti od 4.1. do 28.1., potom posebno od 12.4. do 8.5. kad je u vašem znaku, te opet od 9.11. do 5.12.2023. godine.

KARIJERA: Godinu ćete nastaviti žestoko radeći ili bar u priličnoj poslovnoj gužvi (ili pak nizu aktivnosti koje traže vaš angažman), a sve zbog nastavka tranzita Marsa po vašem znaku, i to do 26.3. Nakon tog datuma sve će se napokon malo usporiti, olabaviti, a vi dočekati željno očekivan ako ne baš odmor, a ono bar ugodnije radno vrijeme. Dobri aspekti sporijih planeta na vaš znak iznjedrit će vam i dalje lijepe prilike za poslovni razvoj, a na vama je da spretno upravljate istim. Nađite neki kutak ili komadić vremena samo za sebe kako ne biste pregorjeli. Nema nekih ograničenja, osim povremenih magli u vidu prolaznih iluzija zbog kvadratnog Neptuna. Budite realni i uspijevate u svemu.

ZDRAVLJE & SAVJET: Kad otpuhne i posljednji dim iluzija s vašeg pogleda, pred Blizancima će se otvoriti bespuće realnosti. Ukoliko doživite šok od viđenja kako stvari zapravo stoje, primijenite onu – na jednu uho uđe, na drugo izađe, udahnite, i u novim okolnostima krenite dalje.

Vaš element: zrak
Vama upravlja: Merkur
Vaš kamen: akvamarin
U životu tražite: da istražite od svega po malo
Raspoloženje: intenzivna mentalna energija
Tajna želja Blizanaca: da bude ispred drugih

MJESEČNI HOROSKOP RAK

PROSINAC 2023.

Prosinac donosi Raku emotivnost i naglašava važnost obiteljskih veza. Ovaj mjesec potiče vas da se povežete s emocionalnim aspektima života i uložite vrijeme u odnose koji vam znače.

LJUBAV: U ljubavi, posvetite se obiteljskim odnosima i dubljem povezivanju s partnerom. Pružite podršku i budite pažljivi prema potrebama voljenih. Samci, mogli biste pronaći ljubav u krugu obitelji ili dugogodišnjih prijatelja.

POSAO: Na poslu, naglasak je na suradnji i obiteljskoj atmosferi. Timski rad može donijeti pozitivne rezultate, pa budite podrška kolegama. Financijski, pridržavajte se proračuna i budite oprezni s impulsivnim trošenjem.

ZDRAVLJE: Povedite brigu o svom emocionalnom blagostanju. Refleksija, meditacija ili razgovori s bliskim osobama mogu vam pomoći nositi se sa stresom. Fizička aktivnost također će podići vaše raspoloženje.

 

 • HOROSKOP ZA 2023.

LJUBAV: Pomrčine i Mjesečevi čvorovi u vama kvadratnim znacima na dnevni će red sigurno donijeti temu usklađivanja privatnog i poslovnog života Rakova tijekom 2023. godine. Možda ćete morati naporno raditi i zbog toga ostavljati svoju obitelj ili dragu osobu podalje od sebe, a što će vam biti žao. Potrudite se da u startu sve bude jasno i da na vrijeme pokažete koliko vam je stalo do ljubavi, kako ne biste bili pogrešno shvaćeni kad vas nema. Posebno dobro osjećat ćete se s prijateljima, a oni koji su sami, moguće je da će u društvu istih doživjeti iznimno ugodne trenutke za pamćenje. Neki od takvih, moguće da će baš na taj način sresti osobu koja će im se svidjeti. Venera vam je povoljna od 28.1. do 21.2., onda posebno od 8.5. do 6.6. kad je u vašem znaku, te opet od 5.12. do 30.12.

KARIJERA: U Rakovima se već neko vrijeme bude određene ambicije ili pak uviđate prilike za poboljšati svoj status. No problem je u tome što spremnost Rakova da se angažirate oko toga i date energiju tijekom 2023. godine, nije u skladu s veličinom cilja koji biste željeli postići. Zato je najbolje da se držite činjenica i što je moguće realističnije odmjerite svoje mogućnosti. Postavite za početak sebi letvicu malo niže, pa ako postignete išta preko nje, bit ćete ponosni. Bolje tako nego obratno. Bit ćete skloni prečacima, lakšem načinu postizanja, a sve to nikad nije dobro za čvrst i dugoročan temelj, što god da radite. Neki će stoga posao ove godine držati po strani, čisto odrađujući ono što moraju.

ZDRAVLJE & SAVJET: Ne pretjerujte ni u čemu, a kad dođete u iskušenja da učinite upravo to, sjetite se gdje ste postavili granice. Tijekom cijele godine bit će takvih situacija, a na Rakovima je da se pametno prilagodite i sami sebi na vrijeme kažete - dosta. Kasnije ćete se osjećati bolje.

Vaš element: voda
Vama upravlja: Mjesec
Vaš kamen: mjesečev kamen
U životu tražite: potvrđivanje i bliskost
Raspoloženje: promjenjivo
Tajna želja Raka: da se osjeća sigurno (emotivno, financijski, romantično i duhovno)

MJESEČNI HOROSKOP LAV

PROSINAC 2023.

Prosinac donosi Lavu dinamiku i prilike za sjaj u javnom životu. Ovaj mjesec potiče vas da se istaknete, budete kreativni i pridonesete pozitivnoj atmosferi oko sebe.

LJUBAV: U ljubavi, istaknite svoju strastvenu stranu i izrazite svoje osjećaje prema partneru. Budite velikodušni i razmazite voljenu osobu. Samci, otvorite se za nova poznanstva i budite hrabri u izražavanju svojih želja.

POSAO: Na poslu, istaknite se kreativnošću i liderstvom. Budite vođa u timskim projektima i podržavajte kolege. Financijski, mogli biste doživjeti rast kroz dodatne poslovne prilike.

ZDRAVLJE: Povedite brigu o svom fizičkom izgledu i vitalnosti. Aktivnosti poput vježbanja i opuštanja mogu vam pomoći održati energiju. Pazite na prehranu kako biste podržali svoje opće zdravlje.

 

 • HOROSKOP ZA 2023.

LJUBAV: Nakon godina suše, napokon će u 2023. godini i Lavovima zasjati svijetlo. Možda ne odmah u početku, no čim se Saturn makne iz opozicije (8.3.) sve će vam izgledati drukčije. Pitat ćete se zašto ste se zapravo nadmudrivali s voljenom osobom ili zašto ste vi još sami (ako ste sami)? Na sve će se nadovezati dug boravak Venere u vašem znaku (od 6. do 10. mjeseca), a koja ne samo da će vas oplemeniti i otvoriti za ljubav, nego i proljepšati, te usmjeriti da na život gledate s one ljepše strane. Zračit ćete i privlačiti kao rijetko dosada, pa je na vama da si dopustite zbližavanje s osobom koja vam se sviđa, a i obratno. Pazite samo da ne pretjerate u hedonizmu. Povoljna Venera za vas je od 21.2. do 17.3., potom opet od 6.6. do 10.10. kad je u vašem znaku, te od 30.12. do kraja godine.

KARIJERA: Zgrabite što god možete u poslovnom svijetu do sredine svibnja, jer unatoč nekim ograničenjima do ožujka, ipak će se otvarati prilike za rast i razvoj. Jupiter u Ovnu dopustit će vam to. Nakon sredine svibnja vaše napredovanje u poslu se također može nastaviti, ali će problem biti taj što ćete se s jedne strane ulijeniti, a s druge biti podložni stresovima koji vas pucaju već neko vrijeme. Uspijete li zadržati red, rad i disciplinu, moguć je pomak u vašem statusu, na bolje. Ako se pak budete raspustili, pravili važnima ili pametovali, ništa od toga. Znači, sve najviše ovisi o vama samima. Moguća je također iznenadna prilika za skok, no samo ako ste krajnje profesionalni.

ZDRAVLJE & SAVJET: Jedan uteg će otpasti, ali će se kasnije opet vratiti, čisto zato da malo dodatno proradite gradivo. Zato ne zaboravite da nikad nije gotovo. Budite budni i njegujte zdrave navike. Slušajte sebe i činite ono do čega se osjećate dobro.

Vaš element: vatra
Vama upravlja: Sunce
Vaš kamen: peridot
U životu tražite: da vodite druge
Raspoloženje: energija koja isijava
Tajna želja Lava: da bude zvijezda

MJESEČNI HOROSKOP DJEVICA

PROSINAC 2023.

Prosinac donosi Djevici fokus na praktičnost i usklađivanje svakodnevnih obaveza. Ovaj mjesec potiče vas da budete organizirani, ali i da se pobrinete za vlastite potrebe.

LJUBAV: U ljubavi, budite pažljivi prema potrebama partnera, ali ne zaboravite na vlastite. Komunikacija je ključna za razumijevanje. Samci, usredotočite se na vlastiti razvoj i dozvolite si uživati u samopronalaženju.

POSAO: Na poslu, fokusirajte se na praktična rješenja i usklađivanje zadatka. Efikasnost će donijeti pozitivne rezultate. Suradnja s kolegama bit će važna, pa budite otvoreni za timsku dinamiku. Financijski, razmotrite dugoročne planove.

ZDRAVLJE: Povedite brigu o svom zdravlju kroz redovite tjelesne aktivnosti i pravilnu prehranu. Odmor i opuštanje također su bitni, pa si dozvolite vrijeme za relaksaciju.

 

 • HOROSKOP ZA 2023.

LJUBAV: Vjerojatno ljubavni život Djevica neće biti u prvom planu tijekom 2023. godine, a kako godina bude išla, to će se i nastaviti. Opozicioni Saturn koji 8.3. ulazi u Ribe mogao bi na dnevni red staviti učvršćivanje veze u kojoj jeste ili trajnije definiranje iste. Nije isključeno da se neki od vas odluče na ozakonjenje, tj. vjenčanje, a u svemu tome će biti vrlo ozbiljni i odgovorni. Bit će to više nekako prirodni tijek vaše već postojeće veze, nego neka ljubavna senzacija ili pak zrelo promišljanje i postavljanje temelja zajedničkog života. Bit će i onih koji će slijedom spomenutog utjecaja shvatiti da nešto bitno treba mijenjati, pa će primjereno tome i postupati. Venera vam je sklona od 1.1. do 4.1., zatim od 17.3. do 12.4., te opet od 10.10. do 9.11. kad je i u vašem znaku.

KARIJERA: Tijekom 2023. godine ništa vam se neće događati preko noći, a kao vrijedan i predan djelatnik, vama tako i odgovara. U tom smislu pred Djevicama je dobra godina. Opozicioni Neptun navodit će vas na određene stranputice, pa se držite realiteta, a pogotovo kod sklapanja ugovora. Saturn u Ribama od 8.3. zahtijevat će od vas krajnju odgovornost i zrelost u suradnjama svih vrsta. Jupiter u Biku nakon sredine svibnja, a zajedno s Uranom u istom znaku, mogao bi otvoriti neku sasvim neočekivanu priliku za rast i razvoj ili pak suradnju s inozemstvom na koju uopće niste računali. Neki će možda i putovati malo dalje, a što će im biti pravo osvježenje.

ZDRAVLJE & SAVJET: Pazite da vaše ambicije ne porastu do te mjere da se tuku s realnošću. Držite se svoje dobre navike da uvijek sve prvo dobro odmjerite i provjerite, no ni u tome ne pretjerujte. Nađite balans između pripreme i spontanosti. Tada ćete biti najsretniji.

Vaš element: zemlja
Vama upravlja: Merkur
Vaš kamen: safir
U životu tražite: da uradite pravu stvar
Raspoloženje: suosjećajno i brižno
Tajna želja Djevice: da daje i prima ljubav

MJESEČNI HOROSKOP VAGA

PROSINAC 2023.

Prosinac donosi Vagi naglasak na ravnoteži, ljubaznosti i umjetnosti. Ovaj mjesec potiče vas da gradite harmonične odnose te izražavate svoju kreativnost.

LJUBAV: U ljubavi, gradite ravnotežu između vlastitih potreba i potreba partnera. Iskažite ljubaznost i pažnju prema voljenoj osobi. Samci, otvorite se za nova poznanstva kroz umjetničke i društvene aktivnosti.

POSAO: Na poslu, težite ravnoteži između suradnje i individualnog doprinosa. Kreativnost će biti ključna za rješavanje izazova. Financijski, budite oprezni u pregovorima i pažljivo planirajte.

ZDRAVLJE: Povedite brigu o svom mentalnom zdravlju. Umjetničke aktivnosti, meditacija ili opuštanje uz glazbu mogu vam pomoći održati unutarnju ravnotežu. Fizička aktivnost također će podržati vašu dobrobit.

 

 • HOROSKOP ZA 2023.

LJUBAV: Jupiter u Ovnu i u vašem prirodnom 7. polju braka i odnosa do sredine 5. mjeseca, stvorit će niz lijepih prilika za druženja, pa će mnoge Vage zablistati tijekom 2023. godine. Ponekad će im nedostajati odlučnosti, ili će uživati preko mjere, pa neka nađu zlatnu sredinu. I u nastavku godine neće biti loše, jer ćete samo nastaviti na stvorenim temeljima. Solarna eklipsa u Ovnu 20.4. i također u vašem 7. polju, aktualizirat će neka preispitivanja, no znat ćete se nositi i postaviti sa svime. Bitno je samo da odluke u vezi toga donosite bar dan dva nakon što pomrčina prođe jer će vam tada sve biti jasnije. Drugi mjeseci donose uglavnom dobre ljubavne utjecaje. Venera će vas probuditi za ljubav od 4.1. do 28.1., potom opet od 12.4. do 8.5., te posebno od 9.11. do 5.12. kad je u vašem znaku.

KARIJERA: Balansirat ćete baš kao prava Vaga prilagođavajući se tranzitima planeta, koje će vam čas nuditi mnoštvo prilika, a čas mnoštvo prosječnosti. Na vama je da budete budni i prepoznate u kojoj se situaciji nalazite, te primjereno tome i reagirate. Ako ste u proteklom razdoblju učvrstili svoj položaj na poslu, pred Vagama je vrijeme igranja igara prema danoj situaciji, a ako pak silno želite nešto učvrstiti, znajte da ćete ove godine biti baš poput nekog žonglera. Početak godine do proljeća je obećavajući zbog Marsa u Blizancima, a potom se planete svako malo mijenjaju i svaki put drukčije utječu na vaš znak. Budite usredotočeni i sve će biti sasvim dobro.

ZDRAVLJE & SAVJET: Na Vagama je da tijekom 2023. godine iskoristite svaku priliku za učvršćivanje statusa, bilo privatnog, bilo poslovnog. Okolnosti će vas u tome podržavati, a povremena sklonost da pretjerate s uživancijama, brzo će biti skresana u korijenu vašim realističnim pogledom na stvarnost.

Vaš element: zrak
Vama upravlja: Venera
Vaš kamen: opal
U životu tražite: dosljednost
Raspoloženje: promjenjivo
Tajna želja Vage: da živi lak, nekompliciran život

MJESEČNI HOROSKOP ŠKORPION

PROSINAC 2023.

Prosinac donosi Škorpionu duboke emocije i prilike za transformaciju. Ovaj mjesec potiče vas da istražujete svoje unutarnje svjetlo i usmjerite ga prema pozitivnim promjenama.

LJUBAV: U ljubavi, istražujte dubine emocionalne povezanosti s partnerom. Budite otvoreni i iskreni u komunikaciji. Samci, mogli biste doživjeti snažne emotivne susrete, pa slijedite svoje instinkte.

POSAO: Na poslu, istražite nove prilike za rast i razvoj. Transformacija vaših radnih metoda može donijeti pozitivne rezultate. Financijski, budite pažljivi u ulaganjima i surađujte s pouzdanim savjetnicima.

ZDRAVLJE: Povedite brigu o svom emocionalnom blagostanju. Meditacija, refleksija ili terapeutski razgovori mogu vam pomoći procesuirati duboke osjećaje. Fizička aktivnost također će biti korisna za održavanje ravnoteže.

 

 • HOROSKOP ZA 2023.

LJUBAV: Nakon više godina ljubavnih nemira i nesigurnosti koja se svako malo obznanjivala u odnosima Škorpiona, no 2023. godine sve će krenuti na bolje. Posebno dobro bit će nakon sredine 5. mjeseca kad Jupiter zauzme poziciju u Biku i ostane u vašem 7. polju ljubavi i braka, a sve do kraja godine. Istina, uz Uran u istom polju, moguća su iznenađenja, no ovaj put s dozom ugode, odnosno nečeg što će vama biti drago i za vašu dušu. Zato budite otvoreni i ne mislite ako se nešto mijenja da će sad početi katastrofa. Ne, možda naprotiv, pred vama su vjerojatno neočekivano dobre promjene. Ozbiljnost će se miješati s veseljem, a na vama je da slijedite sebe. Venera vam je povoljna od 28.1. do 21.2., potom opet od 8.5. do 6.6., te posebno od 5.12. do 30.12. kad je u vašem znaku.

KARIJERA: Pred Škorpionima je šarena poslovna 2023. godina. Nastavak ograničenja, a pogotovo za privatnike ili one koji rade od kuće potrajat će do 8.3., nakon čega slijedi olakšanje i otvaranje nekih prilika, a od sredine svibnja, pa sve do kraja godine, na vama je i vašoj sposobnosti samokontrole da uskladite odnose sa suradnicima i možda otvorite neke lijepe suradnje. No zapamtite, to je moguće samo uz takt, diplomaciju i timski rad. Budete li tjerali po svom, mogli biste sve zabrljaviti. Zato budite otvoreni i surađujte s drugima, pa vam se čak može dogoditi i nešto senzacionalno i neočekivano dobro. Jer bit će nevjerojatnih prilika, no samo kroz pametnu suradnju.

ZDRAVLJE & SAVJET: Kako vjerovati u išta kad se sve svako malo mijenja? To će vam biti glavno pitanje ove godine, ali uz vašu sposobnost obnavljanja i dizanja iz pepela, nadvladat ćete i to. Jednostavno slušajte sebe i slijedite svoju pravu prirodu. Bilo kakvo glumatanje neće proći.

Vaš element: voda
Vama upravlja: Pluton
Vaš kamen: topaz
U životu tražite: da izdržite unatoč pritiscima
Raspoloženje: nepokolebljivo
Tajna želja Škorpiona: da pobjeđuje

Horoskop

MJESEČNI HOROSKOP STRIJELAC

PROSINAC 2023.

Prosinac donosi Strijelcu avanturistički duh i prilike za proširenje horizonta. Ovaj mjesec potiče vas da istražujete, učite i dijelite svoje znanje s drugima.

LJUBAV: U ljubavi, budite spremni na avanture i nova iskustva s partnerom. Komunikacija i iskrenost ključne su za održavanje harmonije. Samci, otvorite se za neočekivane susrete putem putovanja ili edukativnih događanja.

POSAO: Na poslu, istražite nove ideje i pristupe. Vaša sposobnost učenja i podučavanja bit će ključna. Suradnja s kolegama s različitim perspektivama može donijeti kreativne rezultate. Financijski, razmotrite dugoročne investicije.

ZDRAVLJE: Povedite brigu o svom fizičkom zdravlju kroz aktivnosti poput sportskih igara ili planinarenja. Održavanje visokih razina energije bit će ključno za vašu dobrobit. Također, odvojite vrijeme za mentalno opuštanje.

 

 • HOROSKOP ZA 2023.

LJUBAV: U domaćem kućnom okruženju 2023. godine Strijelci će se osjećati sputano i pomalo frustrirano. Zbog toga će mnogi Strijelci i Strelice reagirati tipično za njih – svaku priliku koristit će za kretanja, a ako može i za putovanja. Ipak, od 6. do 10 mjeseca povoljna Venera u Lavu i vašem prirodnom 9. polju daljih putovanja i filozofije učinit će vas raspoloženijim za ljubav, no svakako uz dozu kontemplacije ili čak mistike. Neki će pak baš na putovanjima naići na osobu koja će im se jako svidjeti, dok će drugi među njima prepoznati ljubavnu iskru u vrlo učenoj osobi. U svakom slučaju, neće vam biti dosadno, a vaš društveni život postajat će sve bogatiji. Venera vam je sklona od 21.2. do 17.3., zatim opet od 6.6. do 10.10., te od 30.12. do kraja godine kad je u vašem znaku.

KARIJERA: Nemir koji možda već neko vrijeme osjećate na radnom mjestu bit će činjenica na koju se sad prilično navikavate. Ove godine isti bi zajedno s nekim ulaganjem ili bar ulaganjem truda mogao stvoriti sjajnu priliku „na struju“, za koju vam ispočetka neće uopće biti jasno kako je moguća. No, shvatit ćete da se ništa ne događa slučajno. Ne očekujte da će se išta razviti ako budete lijeni ili skloni guštima. Treba raditi koliko god se dobro činilo da stojite. Napredovat ćete iz dana u dan. Jedino s čim ćete povremeno voditi bitku jesu vaše nerealne procjene stvari, pa se pobrinite da na vrijeme sve provjerite i držite se činjenica. Tada će sve biti dobro.

ZDRAVLJE & SAVJET: Strijelcima će ići sve bolje i bolje u 2023. godini, no korak po korak. Ostat će još tračak vaših iluzija koje nemojte hraniti, nego se hrabro suočavajte sa stvarnošću. Zašto? Zato što ćete dugoročno s takvim pristupom proći mnogo bolje nego da i dalje povremeno sanjarite.

Vaš element: vatra
Vama upravlja: Jupiter
Vaš kamen: tirkiz
U životu tražite: dobar život
Raspoloženje: burno i eksplozivno
Tajna želja Strijelca: da se razlikuje od drugih

MJESEČNI HOROSKOP JARAC

PROSINAC 2023.

Prosinac donosi Jarcu fokus na strukturu, disciplinu i postizanje ciljeva. Ovaj mjesec potiče vas da budete ambiciozni, ali i da izgradite čvrste temelje za budućnost.

LJUBAV: U ljubavi, budite strpljivi i posvećeni. Razgovarajte s partnerom o zajedničkim ciljevima i planovima. Samci, otvorite se za ozbiljnije i dugotrajnije odnose.

POSAO: Na poslu, fokusirajte se na dugoročne planove i postavite čvrste temelje za uspjeh. Vaša upornost i struktura u radu bit će ključne. Suradnja s autoritetima ili mentorima može vam donijeti koristi. Financijski, budite odgovorni i razumno planirajte.

ZDRAVLJE: Povedite brigu o svom fizičkom zdravlju kroz redovite tjelesne aktivnosti i zdravu prehranu. Odmor je važan, pa si dozvolite vrijeme za opuštanje. Mentalna disciplina također će vam pomoći održati ravnotežu.

 

 • HOROSKOP ZA 2023.


LJUBAV: Jarci će tijekom 2023. godine biti zaokupljeni poslom kao i uvijek, no možda nećete odmah primjećivati dobre ljubavne prilike, no zato čitate ovaj horoskop. Boravak Jupitera u vašem prirodnom 5. polju ljubavi i djece, uz Uran u istom (a sve u Biku) od sredine 5. mjeseca, te u nastavku cijelu godinu, sigurno će donijeti neka lijepa ljubavna iznenađenja. Kao osoba koja nije sklona odmah povjerovati nečem iznenadnom, pazite da ne odbacite dobru ljubavnu priliku i budite budni. Čak i ako počne neočekivano, nastavit će se na najbolji mogući način. Jarci koji već jesu u stalnim vezama, na osebujan način će ih obnoviti i proživljavati pravu ljubavnu renesansu s voljenom osobom. Venera vam je povoljna od 1.1. do 4.1. kad je u vašem znaku, potom opet od 17.3. do 12.4. kad je u vašem znaku, te također od 10.10. do 9.11.

KARIJERA: Mars u vašem prirodnom 6. polju posla i radnog mjesta sve do 26.3. navodit će vas na priličan angažman oko istog. To je samo nastavak priče (posla) od 2022. godine, a nakon spomenutog datuma sve će malo olabaviti, a vi nastaviti raditi, no malo manje žestoko. Kontakti i komunikacije će tijekom 2023. godine biti na vrhuncu profesionalnosti, a vi u istom ozbiljni i profesionalni. Od sredine svibnja otvaraju se nove lijepe prilike za poslove i aktivnosti koja će vama osobno činiti ugodu. Umjetnici među vama bit će na dobitku. Moguća je (za sve) neočekivano dobra prilika za pamćenje koja će vam svakako izmamiti osmijeh na lice. Radite i uživajte.

ZDRAVLJE & SAVJET: Dobar vjetar u leđa gurat će Jarce sve dalje i sve više, no povremeno ćete dolaziti u iskušenja pretjerivanja ili prevelikih ambicija. Ipak, uz vaš smisao za realnost i svrhovitost (a uvijek se oslanjajte na to), vjerojatno ćete bez problema nadilaziti spomenuto.

Vaš element: zemlja
Vama upravlja: Saturn
Vaš kamen: granit
U životu tražite: da budete ponosni na svoja postignuća
Raspoloženje: moćna i izdržljiva energija
Tajna želja Jarca: da mu se svi dive

MJESEČNI HOROSKOP VODENJAK

PROSINAC 2023.

Prosinac donosi Vodenjaku ekscentričnost i prilike za društvene promjene. Ovaj mjesec potiče vas da budete inovativni, podržavate zajednicu i razvijate svoju neovisnost.

LJUBAV: U ljubavi, budite otvoreni za različitosti i podržavajte jedno drugo u individualnim ciljevima. Komunikacija kroz nekonvencionalne izraze ljubavi bit će ključna. Samci, otvorite se za neobične susrete.

POSAO: Na poslu, istražujte inovativne pristupe i podržavajte timsku dinamiku. Vaša sposobnost razmišljanja izvan okvira donijet će pozitivne rezultate. Financijski, razmotrite investicije u projekte koji podržavaju vaše vrijednosti.

ZDRAVLJE: Povedite brigu o svom mentalnom zdravlju. Kreativne aktivnosti poput umjetnosti ili glazbe mogu vas osloboditi stresa. Fizička aktivnost koja uključuje društvene interakcije bit će korisna za vašu dobrobit.

 

 • HOROSKOP ZA 2023.


LJUBAV: Do trećeg mjeseca 2023. godine Vodenjaci će još malo brundati kako je teško ili ćete još malo biti teški voljenoj osobi. Onda počinje razvedravanje, pa tako i na vašem ljubavnom nebu. Svakim danom s vas će otpadati dio vaše prošlosti i postajat ćete sve lakši i lakši. Na sve će se nadovezati dug boravak Venere u Lavu i u vašem prirodnom 7. polju braka i duljih veza, a od 6. do 10 mjeseca, što će vrlo vjerojatno donijeti sjajne ljubavne prilike i poboljšanje vašeg privatnog života. Drugi će vas rado prihvaćati, a vi ćete postati znatno druželjubiviji i otvoreniji za ekipu i ljude. Vodenjaci koji su još sami naći će tijekom 2023. godine srodnu dušu i uživati na nov način. Venera će vas posebno raznježiti od 4.1. do 28.1. kad je u vašem znaku, potom opet od 12.4. do 8.5., te također od 9.11. do 5.12.

KARIJERA: Izlazak Saturna iz vašeg znaka 8.3. učinit će da svakim danom sve više osjećate olakšanje, čak i čudeći se samom sebi kako to sad više nema toliko prepreka i napora koje ste posljednje dvije i pol godine morali svako malo ulagati da biste održali ne samo svoj život, nego i posao. Svijest da sad napokon znate što točno želite i zrelost i odgovornost za svoja postupanja u poslu, svakim će danom biti sve jača i jača. Jer nećete se možda odmah snaći u novonastalim okolnostima. Obrambeni stav Vodenjaka koji ste izgradili zadnjih godina više neće biti potreban. Trebat će sve više njegovati otvorenost i budnost za sve one nove i lijepe prilike koje su pred vama.

ZDRAVLJE & SAVJET: Kad vam se učini da je oko vas i u vama sve sivo, ne tugujte, nego potražite humoristične sadržaje i vedre i drage vam ljude. Vaša je krilatica da je čovjek čovjeku lijek, pa nikad, a posebno tijekom ove godine, ne zabravite na to. To pomaže, sigurno.

Vaš element: zrak
Vama upravlja: Uran
Vaš kamen: ametist
U životu tražite: da shvatite misterije života
Raspoloženje: žustro
Tajna želja Vodenjaka: da bude jedinstven i originalan

MJESEČNI HOROSKOP RIBE

PROSINAC 2023.

Prosinac donosi Ribama osjećajnost i prilike za duhovni rast. Ovaj mjesec potiče vas da istražujete svoje unutarnje svjetlo, prakticirate samopomoć i izražavate suosjećanje prema drugima.

LJUBAV: U ljubavi, budite intuitivni i pažljivi prema partneru. Razgovarajte o dubokim emocionalnim temama i gradite povjerenje. Samci, budite otvoreni za suosjećajne susrete i pustite da vas vodi intuicija.

POSAO: Na poslu, usredotočite se na duhovni rast i pronalaženje smisla u onome što radite. Suradnja s kolegama u projektima koji podržavaju humanitarne vrijednosti može vam donijeti zadovoljstvo. Financijski, razmislite o donacijama ili ulaganju u projekte koji podržavaju vaše uvjerenje.

ZDRAVLJE: Povedite brigu o svom emocionalnom i duhovnom blagostanju. Prakticiranje meditacije ili duhovnih aktivnosti može vam pomoći održati unutarnju ravnotežu. Fizička aktivnost poput joge također će vam koristiti.

 

 • HOROSKOP ZA 2023.

LJUBAV: Ako vam se svijet do nedavno činio otvoren, tijekom 2023. godine počet ćete prepoznavati i njegovu zatvorenost. Pazite samo da se vi sami ne zatvorite za ljubav, jer prilika će biti za sve Ribe. No ovaj put one će dolaziti kroz zrelije promišljanje i korak po korak. Znači ne gradite kule u zraku i budite strpljivi. Uz takav pristup moguće je da ćete dugotrajno učvrstiti neku vezu. Možda tu neće biti senzacija, ali sve će biti tako da obećava. Komunikacije i kontakti bit će vam svijetla točka, a ona slabija vaša sklonost da sve ostane u zraku, tj. površno. S druge strane, život će od vas tražiti baš suprotno – ozbiljnost. Nađite način za to i sve će funkcionirati. Venera vam je posebno povoljna od 28.1. do 21.2. kad je u vašem znaku, potom također od 8.5. do 6.6., te opet od 5.12. do 30.12.

KARIJERA: Nakon tridesetak godina stiže Saturn u znak Riba i to 8.3. Pripremite se za dvoipogodišnje hrmbanje na temu odgovornosti, prepreka, napora, reda, rada, discipline, odrastanja, suočavanja s realitetima i svega onog bez čega ne bismo odrasli. Kako je Saturn prirodni vladar 10. kuće karijere, sve spomenuto svakako će utjecati i na vaš posao i rad ili bar na pristup istom, no djelovat će i na cijeli vaš život. Ovo je zahtjevno vrijeme čije posljedice ćete osjećati dugoročno. Uz zreo pristup možete pomaknuti brda, premda to pomicanje neće uvijek biti ugodno. Radite, djelujte, budite profesionalni, spremni, na odricanja, strpljivi, i izgradit ćete štošta.

ZDRAVLJE & SAVJET: Taman kad pomislite da ste na krovu svijeta, stvarnost će vas bubnuti po glavi. Zato budite otvoreni za sve – i za vjerovanje da će biti sve bolje i bolje, i za mogućnosti ograničenja ili blokada. Uz takav pristup ostvarit ćete najbolje rezultate.

Vaš element: voda
Vama upravlja: Neptun
Vaš kamen: krvavik
U životu tražite: da niste sami i da budete povezani sa drugima
Raspoloženje: nepostojani energijski nivoi
Tajna želja Riba: da ostvare svoje snove i fantazije pretvore u realnost