objavljeno: 01.11.2023

Horoskop

Horoskop
"Saznajte što zvijezde kažu da Vas očekuje kroz mjesec dana ili ove godine. Najsretniji znakovi u studenome su: Ovan, Strijelac i Vodenjak."

 

U studenom zvijezde donose jedinstvene prilike za svaki horoskopski znak. Bez obzira na to jeste li usred strastvene ljubavi, fokusirani na postizanje poslovnih ciljeva ili posvećeni očuvanju zdravlja, vaši putovi su individualni, ali svi vode prema rastu i ispunjenju. Budite otvoreni za promjene i izazove, jer svaki trenutak nosi mogućnost za osobni napredak. Neka vam ovaj mjesec bude vodič prema ostvarenju vaših snova i sreći. Sretno!
Najsretniji znakovi u studenome su: Ovan, Strijelac i Vodenjak.

1. Ovnovi: Dinamični i entuzijastični Ovnovi mogli bi se osjećati sretno tijekom studenog jer će im se pružiti prilike za akciju i postizanje ciljeva.
2. Strijelci: Poznati po svojoj avanturističkoj prirodi, mogli bi iskusiti sreću kroz istraživanje novih područja i širenje horizonta.
3. Vodenjaci: Vodenjaci bi se također mogli osjećati sretnima jer će im studeni donijeti prilike za inovacije, društveni angažman i osobni rast.

 

MJESEČNI HOROSKOP - OVAN

STUDENI 2023.

Ovnovima će studeni donijeti dinamiku, hrabrost i prilike za samopouzdanje. Studeni će biti povoljan za postizanje ciljeva kroz odlučnost i suradnju s drugima. Iskoristite svoju strast kako biste ostvarili napredak u ljubavi, karijeri i zdravlju.

Ljubav: Hrabrost Ovnova će odjekivati u ljubavnom životu. Izrazite svoje osjećaje s otvorenim srcem. Povedite partnera u avanture koje jačaju vašu povezanost. Samci, budite hrabri u izražavanju interesa prema nekome tko vas privlači.

Karijera: Tijekom studenog Ovnovi bi na poslu trebali istaknuti svoje vodstvo i hrabro preuzmite inicijativu. Ovo je vrijeme za postizanje ciljeva kroz suradnju s kolegama. Neka vaša strast bude pokretačka snaga u postizanju profesionalnog uspjeha.

Zdravlje: Pazite na svoje tijelo i um. Vježbe visokog intenziteta donijet će vam energiju. Održavajte emocionalnu ravnotežu kroz meditaciju ili refleksiju. Pravilna prehrana pridonijet će vašem općem zdravlju.

Ovnovi, iskoristite studeni kao mjesec akcije i postizanja ciljeva. Neka vaša hrabrost vodi put prema uspjehu i sreći.

 

 • HOROSKOP ZA 2023.

LJUBAV: Zbog Jupitera znaku Ovna do sredine 5. mjeseca 2023. godine bit ćete druželjubljivi, dobre volje, otvoreni, vedri, a i mnoge od vas život će napokon pomaziti. U takvim okolnostima bit ćete osoba koja zrači, a onda i privlači sve lijepo i dobro. I u nastavku godine znat ćete prepoznati prave prilike za dobar ljubavni život, nečije oči vam neće promaknuti, bit ćete budni i spremni za druženja. Sredinom 10. mjeseca 2023. godine solarna eklipsa u vašem 7. polju braka i duljih veza otvorit će neka pitanja za rješavanje, a vi ćete trebati reagirati trezveno i odlučno. Na zaletavajte se, a sve odluke donosite barem dan dva nakon što (14.10.) pomrčina prođe. Venera vam je sklona od 21.2. do 17.3. kad je u vašem znaku, potom opet od 6.6. do 10.10., te od 30.12. do kraja godine.

KARIJERA: Nove i kvalitetne mogućnosti koje su se pokrenule već prošle, 2022. godine, ovaj put će se potpuno otvoriti i dopustiti vam da se razmašete. Dugo ste čekali ovakvu situaciju. U prvom dijelu 2023. godine težište će biti na komunikacijama i odnosima sa suradnicima, dok ćete u nastavku učvrstiti stečeno, a i samopouzdanje će vam porasti. Ponekad će vam se činiti kao da ste dobili krila, no pazite da ne poletite previsoko i predaleko jer se onda ne biste znali vratiti ili stati kad treba. Držite konce u svojim rukama i kormilarite najbolje kako znate, ali ne zaboravljajte ni realnost. Neće biti većih prepreka, nego naprotiv. Znajte što želite i radite punom parom.

ZDRAVLJE & SAVJET: Kad vam se otvore dobre prilike, a otvorit će se, ne trčite na njih odmah kao sumanuti, nego prvo ukratko sagledajte što možete, te potom pametno uđite u igru. Tako ćete sve dato iskoristiti na najbolji mogući način. Znači, ne letite pred rudo.

Vaš element: vatra
Vama upravlja: Mars
Vaš kamen: rubin
U životu tražite: uzbuđenje trenutka
Raspoloženje: entuzijastično
Tajna želja Ovna: da vlada drugima


MJESEČNI HOROSKOP BIK

STUDENI 2023.

Bikovi, dobrodošli u mjesec studeni - razdoblje u kojem će vaša emocionalna dubina doći do izražaja. Studeni donosi prilike za povezivanje s partnerom, postizanje ciljeva na poslu te brigu o vlastitom zdravlju. Slijedite svoje srce, budite otvoreni za ljubavne mogućnosti i usmjerite svoju praktičnost prema ostvarivanju uspjeha. Neka studeni bude mjesec gdje gradite čvrste temelje za budućnost.

Ljubav: Bikovi će u studenome osjetiti duboku emocionalnu povezanost s partnerom. Komunikacija će biti ključna. Razgovarajte o svojim osjećajima i potrebama te posvetite vrijeme intimnosti. Samci, otvorite se za nove prilike, ali budite strpljivi.

Karijera: Na poslu usmjerite svoju praktičnost prema postizanju ciljeva. Suradnja s kolegama bit će izazovna, ali i nagradna. Budite dosljedni u radu i pokažite svoju pouzdanost. Financijski aspekti mogu doživjeti poboljšanja.

Zdravlje: Povedite brigu o svom fizičkom zdravlju. Redovito vježbajte kako biste održali vitalnost. Obratite pažnju na prehrambene navike i pazite na unos svježih namirnica.

Bikovima je mjesec studeni idealan za osnažiti svoje veze i postići stabilnost u karijeri. Iskoristite praktičan pristup kako biste ostvarili osobni i profesionalni napredak.

 

 • HOROSKOP ZA 2023.

LJUBAV: Ljubavni život Bikova u prvom dijelu 2023. godine bit će više manje uhodan i očekivan. To ne znači da za samce neće biti prilika za upoznavanje. Bit će, no prava senzacija kreće od sredine 5. mjeseca kad Jupiter ulazi u znak Bikova. Učinit će vas to otvorenijim, druželjubivijim, spremnijim na ljubav, a i životne okolnosti će vam davati puno više ugode koju tako volite i željno očekujete. Dug boravak Venere (od 6. do 10. mjeseca), u vašem prirodnom 4. polju kuće, kao i domaće kućne sreće, vjerojatno će na dnevni red staviti teme poput uređenja doma, možda zajedničkog, ili pak neku staru sreću, još iz djetinjstva, a koja će u vama probuditi stare emocije. Dobra Venera za vas je od 1.1. do 4.1., zatim posebno od 17.3. do 12.4. kad je u vašem znaku, te opet od 10.10. do 9.11.

KARIJERA: Do trećeg mjeseca 2023. Bikovi će se osjećati određena ograničenja ili će neke stvari iz prošlosti još zahtijevati vaš angažman i uzimati vam energiju. Izdržite još malo, jer od 8. 3. počinje postepeno olakšanje i poboljšanje za vas. Osjetit ćete to po situacijama u kojim ćete se možda i čuditi kako stvari idu lakše i kako se ne trebate naprezati kao do nedavno. U nastavku, od sredine svibnja, kad Jupiter uđe u vaš znak, začudit ćete se koliko se stvari otvara (postepeno, jer Jupiteru treba malo da zaživi). Budite budni da ne propustite nešto što bi moglo biti važno i dovesti vas tamo gdje ste oduvijek željeli biti. I do kraja godine bit ćete blagoslovljeni dobrim prilikama za razvoj.

ZDRAVLJE & SAVJET: Smjenjivanje povremenih i prolaznih faza malodušnosti (zbog ograničenja) i stresa (zbog uznemirenja) nadvladajte redovnim prakticiranjem tehnika relaksacije. Mirom se prelaze i najgore stvari. Budite redoviti i preventivni u vježbanju spomenutog.

Vaš element: zemlja
Vama upravlja: Venera
Vaš kamen: smaragd
U životu tražite: emotivnu i financijsku sigurnost
Raspoloženje: energično
Tajna želja Bika: da ima siguran, sretan i bogat život/brak

Zaljubljeni par u travi

MJESEČNI HOROSKOP BLIZANCI

STUDENI 2023.

Blizancima će mjesec studeni biti razdoblje koje će obilovati dinamikom, komunikacijom te prilikama za proširenje vaših horizonta. Ovaj mjesec donosi izazove i mogućnosti, posebice u ljubavi, karijeri i očuvanju vašeg blagostanja. Budite otvoreni za novitete i iskoristite svoju znatiželju kako biste ostvarili pozitivne promjene.

Ljubav: Blizancima će studeni unijeti dinamiku u ljubavni život. Komunikacija će biti ključna. Razgovarajte s partnerom o svojim osjećajima i potrebama. Budite otvoreni za nove ideje i zajedničke planove. Samci, slobodno istražujte, ali pratite svoje srce.

Karijera: Na poslu će znatiželja voditi Blizance prema novim prilikama. Otvorite um za inovacije i budite spremni surađivati s kolegama. Iskoristite svoju kreativnost u rješavanju izazova. Financijski aspekti mogu zahtijevati pažljivo upravljanje.

Zdravlje: Povedite brigu o svom mentalnom zdravlju. Pronađite ravnotežu između posla i odmora. Fizička aktivnost poput šetnji ili joge bit će korisna za vašu dobrobit. Pazite na prehrambene navike kako biste održali energiju.

Blizanci, studeni je mjesec za proširivanje horizonta, kako u ljubavi tako i u karijeri. Iskoristite svoju znatiželju kako biste donijeli pozitivne promjene u svakodnevnom životu.

 

 • HOROSKOP ZA 2023.

LJUBAV: Dobar dio 2023. godine Blizanci će vjerojatno biti prezaposleni da bi mislili na ljubav, pa će mnogima ona biti u drugom planu. Ipak, neke situacije zahtijevat će vaš odgovor ili reakciju, pa ćete se morati očitovati što zapravo osjećate. Posebno će to biti naglašeno u vrijeme solarne eklipse u vašem prirodnom 5. polju ljubavi i djece, sredinom 10. mjeseca. Ne zaboravite što zapravo želite, a ako niste sigurni što je to, preispitajte se, pa tek onda odlučujte. Ne ludujte, nego idite korak po korak. Planete neće činiti ništa posebno ni za, ni protiv vas, tako da sve ovisi o vama samima. Kako se budete ponašali, tako ćete se i osjećati. Venera će vas oplemeniti od 4.1. do 28.1., potom posebno od 12.4. do 8.5. kad je u vašem znaku, te opet od 9.11. do 5.12.2023. godine.

KARIJERA: Godinu ćete nastaviti žestoko radeći ili bar u priličnoj poslovnoj gužvi (ili pak nizu aktivnosti koje traže vaš angažman), a sve zbog nastavka tranzita Marsa po vašem znaku, i to do 26.3. Nakon tog datuma sve će se napokon malo usporiti, olabaviti, a vi dočekati željno očekivan ako ne baš odmor, a ono bar ugodnije radno vrijeme. Dobri aspekti sporijih planeta na vaš znak iznjedrit će vam i dalje lijepe prilike za poslovni razvoj, a na vama je da spretno upravljate istim. Nađite neki kutak ili komadić vremena samo za sebe kako ne biste pregorjeli. Nema nekih ograničenja, osim povremenih magli u vidu prolaznih iluzija zbog kvadratnog Neptuna. Budite realni i uspijevate u svemu.

ZDRAVLJE & SAVJET: Kad otpuhne i posljednji dim iluzija s vašeg pogleda, pred Blizancima će se otvoriti bespuće realnosti. Ukoliko doživite šok od viđenja kako stvari zapravo stoje, primijenite onu – na jednu uho uđe, na drugo izađe, udahnite, i u novim okolnostima krenite dalje.

Vaš element: zrak
Vama upravlja: Merkur
Vaš kamen: akvamarin
U životu tražite: da istražite od svega po malo
Raspoloženje: intenzivna mentalna energija
Tajna želja Blizanaca: da bude ispred drugih

MJESEČNI HOROSKOP RAK

STUDENI 2023.

Rakovima će mjesec studeni donijeti naglasak na emocionalnoj dubini, obiteljskim vezama i samopomoći. Ovaj mjesec otvara vrata za jačanje veza s najbližima, postizanje ravnoteže između obiteljskih obveza i samopomoći te prilike za emocionalno iscjeljenje.

Ljubav: U ljubavnom životu naglasak će biti na dubokim emocionalnim vezama. Razgovarajte otvoreno s partnerom o svojim osjećajima. Posvetite vrijeme zajedničkim aktivnostima koje jačaju povezanost. Samci, otvorite se za dublje emocionalne veze.

Karijera: Na poslu se fokusirajte na suradnju s kolegama. Timski rad donijet će najbolje rezultate. Razmislite o dugoročnim ciljevima i planirajte korake prema njihovom ostvarenju. Financijska disciplina bit će ključna.

Zdravlje: Povedite brigu o svom emocionalnom zdravlju. Prakticiranje tehnika poput meditacije ili joge pomoći će vam održati unutarnji mir. Fizička aktivnost poput plivanja bit će blagotvorna za vaše tijelo.

Rakovi iskoristite studeni kao mjesec introspekcije i jačanja emocionalnih veza. Neka vaša osjetljivost postane snaga koja vam pomaže postići unutarnju ravnotežu.

 

 • HOROSKOP ZA 2023.

LJUBAV: Pomrčine i Mjesečevi čvorovi u vama kvadratnim znacima na dnevni će red sigurno donijeti temu usklađivanja privatnog i poslovnog života Rakova tijekom 2023. godine. Možda ćete morati naporno raditi i zbog toga ostavljati svoju obitelj ili dragu osobu podalje od sebe, a što će vam biti žao. Potrudite se da u startu sve bude jasno i da na vrijeme pokažete koliko vam je stalo do ljubavi, kako ne biste bili pogrešno shvaćeni kad vas nema. Posebno dobro osjećat ćete se s prijateljima, a oni koji su sami, moguće je da će u društvu istih doživjeti iznimno ugodne trenutke za pamćenje. Neki od takvih, moguće da će baš na taj način sresti osobu koja će im se svidjeti. Venera vam je povoljna od 28.1. do 21.2., onda posebno od 8.5. do 6.6. kad je u vašem znaku, te opet od 5.12. do 30.12.

KARIJERA: U Rakovima se već neko vrijeme bude određene ambicije ili pak uviđate prilike za poboljšati svoj status. No problem je u tome što spremnost Rakova da se angažirate oko toga i date energiju tijekom 2023. godine, nije u skladu s veličinom cilja koji biste željeli postići. Zato je najbolje da se držite činjenica i što je moguće realističnije odmjerite svoje mogućnosti. Postavite za početak sebi letvicu malo niže, pa ako postignete išta preko nje, bit ćete ponosni. Bolje tako nego obratno. Bit ćete skloni prečacima, lakšem načinu postizanja, a sve to nikad nije dobro za čvrst i dugoročan temelj, što god da radite. Neki će stoga posao ove godine držati po strani, čisto odrađujući ono što moraju.

ZDRAVLJE & SAVJET: Ne pretjerujte ni u čemu, a kad dođete u iskušenja da učinite upravo to, sjetite se gdje ste postavili granice. Tijekom cijele godine bit će takvih situacija, a na Rakovima je da se pametno prilagodite i sami sebi na vrijeme kažete - dosta. Kasnije ćete se osjećati bolje.

Vaš element: voda
Vama upravlja: Mjesec
Vaš kamen: mjesečev kamen
U životu tražite: potvrđivanje i bliskost
Raspoloženje: promjenjivo
Tajna želja Raka: da se osjeća sigurno (emotivno, financijski, romantično i duhovno)

MJESEČNI HOROSKOP LAV

STUDENI 2023.

Lavove će studeni inspirirati da zasjate u punom sjaju. Ovaj mjesec donosi prilike za izražavanje kreativnosti, vođenje projekata s entuzijazmom te uspostavljanje jasnih ciljeva u ljubavi, karijeri i zdravlju.

Ljubav: Budite strastveni i izrazite svoje osjećaje prema partneru. Organizirajte romantične trenutke i pokažite svoju pažnju. Samci Lavovi otvorite se za nova poznanstva i budite samopouzdani.

Karijera: Lavovi na poslu trebaju istaknuti svoje talente i preuzeti odgovornost. Ovo je vrijeme za postizanje profesionalnog priznanja kroz predan rad. Budite vođa u timskim projektima i inspirirajte kolege. Financijski planovi mogu doći do ostvarenja.

Zdravlje: Povedite brigu o svom fizičkom zdravlju kroz redovitu tjelovježbu. Aktivnosti poput plesa ili aerobika donijet će vam radost i vitalnost. Obratite pažnju na prehranu kako biste održali ravnotežu.

Lavovi, iskoristite studeni kako biste zasjali na svim područjima života. Vaša strast i samopouzdanje bit će ključni u postizanju osobnih i profesionalnih uspjeha.

 

 • HOROSKOP ZA 2023.

LJUBAV: Nakon godina suše, napokon će u 2023. godini i Lavovima zasjati svijetlo. Možda ne odmah u početku, no čim se Saturn makne iz opozicije (8.3.) sve će vam izgledati drukčije. Pitat ćete se zašto ste se zapravo nadmudrivali s voljenom osobom ili zašto ste vi još sami (ako ste sami)? Na sve će se nadovezati dug boravak Venere u vašem znaku (od 6. do 10. mjeseca), a koja ne samo da će vas oplemeniti i otvoriti za ljubav, nego i proljepšati, te usmjeriti da na život gledate s one ljepše strane. Zračit ćete i privlačiti kao rijetko dosada, pa je na vama da si dopustite zbližavanje s osobom koja vam se sviđa, a i obratno. Pazite samo da ne pretjerate u hedonizmu. Povoljna Venera za vas je od 21.2. do 17.3., potom opet od 6.6. do 10.10. kad je u vašem znaku, te od 30.12. do kraja godine.

KARIJERA: Zgrabite što god možete u poslovnom svijetu do sredine svibnja, jer unatoč nekim ograničenjima do ožujka, ipak će se otvarati prilike za rast i razvoj. Jupiter u Ovnu dopustit će vam to. Nakon sredine svibnja vaše napredovanje u poslu se također može nastaviti, ali će problem biti taj što ćete se s jedne strane ulijeniti, a s druge biti podložni stresovima koji vas pucaju već neko vrijeme. Uspijete li zadržati red, rad i disciplinu, moguć je pomak u vašem statusu, na bolje. Ako se pak budete raspustili, pravili važnima ili pametovali, ništa od toga. Znači, sve najviše ovisi o vama samima. Moguća je također iznenadna prilika za skok, no samo ako ste krajnje profesionalni.

ZDRAVLJE & SAVJET: Jedan uteg će otpasti, ali će se kasnije opet vratiti, čisto zato da malo dodatno proradite gradivo. Zato ne zaboravite da nikad nije gotovo. Budite budni i njegujte zdrave navike. Slušajte sebe i činite ono do čega se osjećate dobro.

Vaš element: vatra
Vama upravlja: Sunce
Vaš kamen: peridot
U životu tražite: da vodite druge
Raspoloženje: energija koja isijava
Tajna želja Lava: da bude zvijezda

MJESEČNI HOROSKOP DJEVICA

STUDENI 2023.

Djevicama mjesec studeni donosi fokus na organizaciju, zdravlje i osobni razvoj. Ovaj mjesec pruža prilike za postizanje ravnoteže između obaveza i vlastitog blagostanja, stvaranje učinkovitih radnih rutina i ulaganje u osobni rast.

Ljubav: Posvetite pažnju partneru kroz podršku i pažnju. Razgovarajte o zajedničkim ciljevima i planovima. Samci, budite otvoreni za nova poznanstva, ali pridržavajte se vlastitih vrijednosti.

Karijera: Djevice se na poslu trebaju fokusirajte na organizaciju i učinkovitost. Postavite jasne ciljeve i prilagodite radne rutine radi bolje produktivnosti. Suradnja s kolegama bit će ključna za postizanje uspjeha. Financijski planovi mogu zahtijevati dodatnu pažnju.

Zdravlje: Povedite brigu o svojem zdravlju kroz redovite vježbe i pravilnu prehranu. Organizacija vlastitog vremena pomoći će vam u održavanju ravnoteže između poslovnih i osobnih obveza.

Djevice, iskoristite studeni kako biste postigli ravnotežu i postigli osobni napredak. Vaša predanost i organiziranost bit će ključne u postizanju ciljeva.

 

 • HOROSKOP ZA 2023.

LJUBAV: Vjerojatno ljubavni život Djevica neće biti u prvom planu tijekom 2023. godine, a kako godina bude išla, to će se i nastaviti. Opozicioni Saturn koji 8.3. ulazi u Ribe mogao bi na dnevni red staviti učvršćivanje veze u kojoj jeste ili trajnije definiranje iste. Nije isključeno da se neki od vas odluče na ozakonjenje, tj. vjenčanje, a u svemu tome će biti vrlo ozbiljni i odgovorni. Bit će to više nekako prirodni tijek vaše već postojeće veze, nego neka ljubavna senzacija ili pak zrelo promišljanje i postavljanje temelja zajedničkog života. Bit će i onih koji će slijedom spomenutog utjecaja shvatiti da nešto bitno treba mijenjati, pa će primjereno tome i postupati. Venera vam je sklona od 1.1. do 4.1., zatim od 17.3. do 12.4., te opet od 10.10. do 9.11. kad je i u vašem znaku.

KARIJERA: Tijekom 2023. godine ništa vam se neće događati preko noći, a kao vrijedan i predan djelatnik, vama tako i odgovara. U tom smislu pred Djevicama je dobra godina. Opozicioni Neptun navodit će vas na određene stranputice, pa se držite realiteta, a pogotovo kod sklapanja ugovora. Saturn u Ribama od 8.3. zahtijevat će od vas krajnju odgovornost i zrelost u suradnjama svih vrsta. Jupiter u Biku nakon sredine svibnja, a zajedno s Uranom u istom znaku, mogao bi otvoriti neku sasvim neočekivanu priliku za rast i razvoj ili pak suradnju s inozemstvom na koju uopće niste računali. Neki će možda i putovati malo dalje, a što će im biti pravo osvježenje.

ZDRAVLJE & SAVJET: Pazite da vaše ambicije ne porastu do te mjere da se tuku s realnošću. Držite se svoje dobre navike da uvijek sve prvo dobro odmjerite i provjerite, no ni u tome ne pretjerujte. Nađite balans između pripreme i spontanosti. Tada ćete biti najsretniji.

Vaš element: zemlja
Vama upravlja: Merkur
Vaš kamen: safir
U životu tražite: da uradite pravu stvar
Raspoloženje: suosjećajno i brižno
Tajna želja Djevice: da daje i prima ljubav

MJESEČNI HOROSKOP VAGA

STUDENI 2023.

Vagama studeni donosi fokus na ravnotežu, odnose i osobni rast. Ovaj mjesec pruža prilike za jačanje veza, postizanje emocionalne ravnoteže te osobni razvoj kroz introspekciju.

Ljubav: Vage u studenom trebaju posvetiti svoje vrijeme partneru kroz razgovore i dijalog. Radite na zajedničkim planovima i izražavanju svojih osjećaja. Samci, budite otvoreni za nova poznanstva, ali postavite jasne granice.

Karijera: Na poslu se usredotočite na ravnotežu između timskog rada i individualnih doprinosa. Razmislite o svojim profesionalnim ciljevima i postavite strategije za njihovo postizanje. Financijski aspekti mogu donijeti prilike za stabilnost.

Zdravlje: Povedite brigu o svom mentalnom zdravlju kroz meditaciju ili refleksiju. Fizička aktivnost poput joge ili plesa pomoći će vam održati ravnotežu tijela i uma.

Vage, iskoristite studeni kako biste jačale veze i radile na vlastitom osobnom rastu. Vaša sposobnost balansiranja donijet će vam sreću i ispunjenje.

 

 • HOROSKOP ZA 2023.

LJUBAV: Jupiter u Ovnu i u vašem prirodnom 7. polju braka i odnosa do sredine 5. mjeseca, stvorit će niz lijepih prilika za druženja, pa će mnoge Vage zablistati tijekom 2023. godine. Ponekad će im nedostajati odlučnosti, ili će uživati preko mjere, pa neka nađu zlatnu sredinu. I u nastavku godine neće biti loše, jer ćete samo nastaviti na stvorenim temeljima. Solarna eklipsa u Ovnu 20.4. i također u vašem 7. polju, aktualizirat će neka preispitivanja, no znat ćete se nositi i postaviti sa svime. Bitno je samo da odluke u vezi toga donosite bar dan dva nakon što pomrčina prođe jer će vam tada sve biti jasnije. Drugi mjeseci donose uglavnom dobre ljubavne utjecaje. Venera će vas probuditi za ljubav od 4.1. do 28.1., potom opet od 12.4. do 8.5., te posebno od 9.11. do 5.12. kad je u vašem znaku.

KARIJERA: Balansirat ćete baš kao prava Vaga prilagođavajući se tranzitima planeta, koje će vam čas nuditi mnoštvo prilika, a čas mnoštvo prosječnosti. Na vama je da budete budni i prepoznate u kojoj se situaciji nalazite, te primjereno tome i reagirate. Ako ste u proteklom razdoblju učvrstili svoj položaj na poslu, pred Vagama je vrijeme igranja igara prema danoj situaciji, a ako pak silno želite nešto učvrstiti, znajte da ćete ove godine biti baš poput nekog žonglera. Početak godine do proljeća je obećavajući zbog Marsa u Blizancima, a potom se planete svako malo mijenjaju i svaki put drukčije utječu na vaš znak. Budite usredotočeni i sve će biti sasvim dobro.

ZDRAVLJE & SAVJET: Na Vagama je da tijekom 2023. godine iskoristite svaku priliku za učvršćivanje statusa, bilo privatnog, bilo poslovnog. Okolnosti će vas u tome podržavati, a povremena sklonost da pretjerate s uživancijama, brzo će biti skresana u korijenu vašim realističnim pogledom na stvarnost.

Vaš element: zrak
Vama upravlja: Venera
Vaš kamen: opal
U životu tražite: dosljednost
Raspoloženje: promjenjivo
Tajna želja Vage: da živi lak, nekompliciran život

MJESEČNI HOROSKOP ŠKORPION

STUDENI 2023.

Škorpione će studeni potaknuti na duboku introspekciju, emocionalnu snagu i donošenje važnih odluka. Ovaj mjesec pruža prilike za transformaciju, jačanje unutarnje ravnoteže te postizanje osobnog zadovoljstva.

Ljubav: Škorpioni budite iskreni prema partneru o svojim osjećajima i potrebama. Intimnost će biti ključna. Samci, istražujte svoje emocije i budite otvoreni za nove ljubavne prilike.

Karijera: Na poslu se fokusirajte na svoje ciljeve i radite na ostvarenju svojih ambicija. Budite otvoreni za suradnju s kolegama kako biste postigli zajedničke ciljeve. Financijski planovi mogu zahtijevati pažljivo upravljanje.

Zdravlje: Povedite brigu o svom emocionalnom blagostanju. Pronađite aktivnosti koje vam pomažu osloboditi stresa. Obratite pažnju na prehrambene navike i pazite na unos energije.

Škorpioni, iskoristite studeni kao mjesec dubokih promjena i osobnog rasta. Vaša emotivna snaga bit će ključna u postizanju unutarnje ravnoteže.

 

 • HOROSKOP ZA 2023.

LJUBAV: Nakon više godina ljubavnih nemira i nesigurnosti koja se svako malo obznanjivala u odnosima Škorpiona, no 2023. godine sve će krenuti na bolje. Posebno dobro bit će nakon sredine 5. mjeseca kad Jupiter zauzme poziciju u Biku i ostane u vašem 7. polju ljubavi i braka, a sve do kraja godine. Istina, uz Uran u istom polju, moguća su iznenađenja, no ovaj put s dozom ugode, odnosno nečeg što će vama biti drago i za vašu dušu. Zato budite otvoreni i ne mislite ako se nešto mijenja da će sad početi katastrofa. Ne, možda naprotiv, pred vama su vjerojatno neočekivano dobre promjene. Ozbiljnost će se miješati s veseljem, a na vama je da slijedite sebe. Venera vam je povoljna od 28.1. do 21.2., potom opet od 8.5. do 6.6., te posebno od 5.12. do 30.12. kad je u vašem znaku.

KARIJERA: Pred Škorpionima je šarena poslovna 2023. godina. Nastavak ograničenja, a pogotovo za privatnike ili one koji rade od kuće potrajat će do 8.3., nakon čega slijedi olakšanje i otvaranje nekih prilika, a od sredine svibnja, pa sve do kraja godine, na vama je i vašoj sposobnosti samokontrole da uskladite odnose sa suradnicima i možda otvorite neke lijepe suradnje. No zapamtite, to je moguće samo uz takt, diplomaciju i timski rad. Budete li tjerali po svom, mogli biste sve zabrljaviti. Zato budite otvoreni i surađujte s drugima, pa vam se čak može dogoditi i nešto senzacionalno i neočekivano dobro. Jer bit će nevjerojatnih prilika, no samo kroz pametnu suradnju.

ZDRAVLJE & SAVJET: Kako vjerovati u išta kad se sve svako malo mijenja? To će vam biti glavno pitanje ove godine, ali uz vašu sposobnost obnavljanja i dizanja iz pepela, nadvladat ćete i to. Jednostavno slušajte sebe i slijedite svoju pravu prirodu. Bilo kakvo glumatanje neće proći.

Vaš element: voda
Vama upravlja: Pluton
Vaš kamen: topaz
U životu tražite: da izdržite unatoč pritiscima
Raspoloženje: nepokolebljivo
Tajna želja Škorpiona: da pobjeđuje

Horoskop

MJESEČNI HOROSKOP STRIJELAC

STUDENI 2023.

Strijelcima studeni donosi fokus na širenje horizonta, učenje i osobni razvoj. Ovaj mjesec pruža prilike za istraživanje novih ideja, jačanje veza s ljudima iz različitih sfera života te postizanje rasta na različitim područjima.

Ljubav: Budite otvoreni za nove perspektive i zajedničke avanture. Razgovarajte s partnerom o svojim snovima i ciljevima. Strijelci samci, neka vam znatiželja vodi putem prema zanimljivim susretima.

Karijera: Na poslu istražujte nove ideje i surađujte s raznolikim timom. Razmislite o dodatnom obrazovanju ili usavršavanju kako biste poboljšali svoje vještine. Financijski aspekti mogu pružiti prilike za investicije.

Zdravlje: Povedite brigu o svojem fizičkom zdravlju kroz aktivnosti poput planinarenja ili sportova na otvorenom. Održavajte ravnotežu između rada i odmora. Pazite na prehrambene navike.

Strijelci, iskoristite studeni kao mjesec istraživanja i osobnog razvoja. Vaša znatiželja i optimizam bit će ključni za postizanje novih visina.

 

 • HOROSKOP ZA 2023.

LJUBAV: U domaćem kućnom okruženju 2023. godine Strijelci će se osjećati sputano i pomalo frustrirano. Zbog toga će mnogi Strijelci i Strelice reagirati tipično za njih – svaku priliku koristit će za kretanja, a ako može i za putovanja. Ipak, od 6. do 10 mjeseca povoljna Venera u Lavu i vašem prirodnom 9. polju daljih putovanja i filozofije učinit će vas raspoloženijim za ljubav, no svakako uz dozu kontemplacije ili čak mistike. Neki će pak baš na putovanjima naići na osobu koja će im se jako svidjeti, dok će drugi među njima prepoznati ljubavnu iskru u vrlo učenoj osobi. U svakom slučaju, neće vam biti dosadno, a vaš društveni život postajat će sve bogatiji. Venera vam je sklona od 21.2. do 17.3., zatim opet od 6.6. do 10.10., te od 30.12. do kraja godine kad je u vašem znaku.

KARIJERA: Nemir koji možda već neko vrijeme osjećate na radnom mjestu bit će činjenica na koju se sad prilično navikavate. Ove godine isti bi zajedno s nekim ulaganjem ili bar ulaganjem truda mogao stvoriti sjajnu priliku „na struju“, za koju vam ispočetka neće uopće biti jasno kako je moguća. No, shvatit ćete da se ništa ne događa slučajno. Ne očekujte da će se išta razviti ako budete lijeni ili skloni guštima. Treba raditi koliko god se dobro činilo da stojite. Napredovat ćete iz dana u dan. Jedino s čim ćete povremeno voditi bitku jesu vaše nerealne procjene stvari, pa se pobrinite da na vrijeme sve provjerite i držite se činjenica. Tada će sve biti dobro.

ZDRAVLJE & SAVJET: Strijelcima će ići sve bolje i bolje u 2023. godini, no korak po korak. Ostat će još tračak vaših iluzija koje nemojte hraniti, nego se hrabro suočavajte sa stvarnošću. Zašto? Zato što ćete dugoročno s takvim pristupom proći mnogo bolje nego da i dalje povremeno sanjarite.

Vaš element: vatra
Vama upravlja: Jupiter
Vaš kamen: tirkiz
U životu tražite: dobar život
Raspoloženje: burno i eksplozivno
Tajna želja Strijelca: da se razlikuje od drugih

MJESEČNI HOROSKOP JARAC

STUDENI 2023.

Jarčevima će studeni donijeti fokus na praktičnost, postizanje ciljeva i ravnotežu između obaveza. Ovaj mjesec pruža prilike za strateško planiranje, jačanje karijere te održavanje stabilnih odnosa.

Ljubav: Budite posvećeni partneru i radite na izgradnji sigurnosti u vezi. Razgovarajte o zajedničkim ciljevima i budućnosti. Jarci samci postavite jasne prioritete u ljubavnim odnosima.

Karijera: Na poslu se fokusirajte na dugoročne ciljeve i postavite strategije za njihovo postizanje. Suradnja s kolegama i preuzimanje odgovornosti donijet će vam profesionalni napredak. Financijski aspekti mogu zahtijevati dodatnu pažnju.

Zdravlje: Povedite brigu o svom fizičkom zdravlju kroz redovitu tjelovježbu i uravnoteženu prehranu. Održavajte unutarnju ravnotežu kroz meditaciju ili opuštajuće aktivnosti.

Jarčevi, iskoristite studeni kao mjesec postizanja ciljeva i održavanja ravnoteže. Vaša praktičnost i disciplina bit će ključni za postizanje uspjeha.

 

 • HOROSKOP ZA 2023.


LJUBAV: Jarci će tijekom 2023. godine biti zaokupljeni poslom kao i uvijek, no možda nećete odmah primjećivati dobre ljubavne prilike, no zato čitate ovaj horoskop. Boravak Jupitera u vašem prirodnom 5. polju ljubavi i djece, uz Uran u istom (a sve u Biku) od sredine 5. mjeseca, te u nastavku cijelu godinu, sigurno će donijeti neka lijepa ljubavna iznenađenja. Kao osoba koja nije sklona odmah povjerovati nečem iznenadnom, pazite da ne odbacite dobru ljubavnu priliku i budite budni. Čak i ako počne neočekivano, nastavit će se na najbolji mogući način. Jarci koji već jesu u stalnim vezama, na osebujan način će ih obnoviti i proživljavati pravu ljubavnu renesansu s voljenom osobom. Venera vam je povoljna od 1.1. do 4.1. kad je u vašem znaku, potom opet od 17.3. do 12.4. kad je u vašem znaku, te također od 10.10. do 9.11.

KARIJERA: Mars u vašem prirodnom 6. polju posla i radnog mjesta sve do 26.3. navodit će vas na priličan angažman oko istog. To je samo nastavak priče (posla) od 2022. godine, a nakon spomenutog datuma sve će malo olabaviti, a vi nastaviti raditi, no malo manje žestoko. Kontakti i komunikacije će tijekom 2023. godine biti na vrhuncu profesionalnosti, a vi u istom ozbiljni i profesionalni. Od sredine svibnja otvaraju se nove lijepe prilike za poslove i aktivnosti koja će vama osobno činiti ugodu. Umjetnici među vama bit će na dobitku. Moguća je (za sve) neočekivano dobra prilika za pamćenje koja će vam svakako izmamiti osmijeh na lice. Radite i uživajte.

ZDRAVLJE & SAVJET: Dobar vjetar u leđa gurat će Jarce sve dalje i sve više, no povremeno ćete dolaziti u iskušenja pretjerivanja ili prevelikih ambicija. Ipak, uz vaš smisao za realnost i svrhovitost (a uvijek se oslanjajte na to), vjerojatno ćete bez problema nadilaziti spomenuto.

Vaš element: zemlja
Vama upravlja: Saturn
Vaš kamen: granit
U životu tražite: da budete ponosni na svoja postignuća
Raspoloženje: moćna i izdržljiva energija
Tajna želja Jarca: da mu se svi dive

MJESEČNI HOROSKOP VODENJAK

STUDENI 2023.

Vodenjake će studeni potaknuti na inovacije, društveni angažman i osobni rast. Ovaj mjesec pruža prilike za izražavanje originalnosti, jačanje društvenih veza i rad na vlastitom duhovnom razvoju.

Ljubav: Vodenjaci svakako budite otvoreni za eksperimentiranje i inovacije. Razgovarajte s partnerom o zajedničkim strastima i željama. Samce neka znatiželja vodi prema zanimljivim ljubavnim susretima.

Karijera: Na poslu istaknite svoju kreativnost i originalnost. Suradnja s timom može donijeti inovativne ideje. Razmislite o novim pristupima radu i postavite se kao lider u svojoj sferi. Financijski aspekti mogu pružiti prilike kroz ulaganje u nove projekte.

Zdravlje: Povedite brigu o svom mentalnom zdravlju kroz aktivnosti koje potiču kreativnost. Fizička aktivnost poput plesa ili joge također će vam pomoći održati balans. Pazite na prehrambene navike.

Vodenjaci, iskoristite studeni kao mjesec inovacija i društvenog angažmana. Vaša originalnost bit će ključna za postizanje osobnog i profesionalnog zadovoljstva.

 

 • HOROSKOP ZA 2023.


LJUBAV: Do trećeg mjeseca 2023. godine Vodenjaci će još malo brundati kako je teško ili ćete još malo biti teški voljenoj osobi. Onda počinje razvedravanje, pa tako i na vašem ljubavnom nebu. Svakim danom s vas će otpadati dio vaše prošlosti i postajat ćete sve lakši i lakši. Na sve će se nadovezati dug boravak Venere u Lavu i u vašem prirodnom 7. polju braka i duljih veza, a od 6. do 10 mjeseca, što će vrlo vjerojatno donijeti sjajne ljubavne prilike i poboljšanje vašeg privatnog života. Drugi će vas rado prihvaćati, a vi ćete postati znatno druželjubiviji i otvoreniji za ekipu i ljude. Vodenjaci koji su još sami naći će tijekom 2023. godine srodnu dušu i uživati na nov način. Venera će vas posebno raznježiti od 4.1. do 28.1. kad je u vašem znaku, potom opet od 12.4. do 8.5., te također od 9.11. do 5.12.

KARIJERA: Izlazak Saturna iz vašeg znaka 8.3. učinit će da svakim danom sve više osjećate olakšanje, čak i čudeći se samom sebi kako to sad više nema toliko prepreka i napora koje ste posljednje dvije i pol godine morali svako malo ulagati da biste održali ne samo svoj život, nego i posao. Svijest da sad napokon znate što točno želite i zrelost i odgovornost za svoja postupanja u poslu, svakim će danom biti sve jača i jača. Jer nećete se možda odmah snaći u novonastalim okolnostima. Obrambeni stav Vodenjaka koji ste izgradili zadnjih godina više neće biti potreban. Trebat će sve više njegovati otvorenost i budnost za sve one nove i lijepe prilike koje su pred vama.

ZDRAVLJE & SAVJET: Kad vam se učini da je oko vas i u vama sve sivo, ne tugujte, nego potražite humoristične sadržaje i vedre i drage vam ljude. Vaša je krilatica da je čovjek čovjeku lijek, pa nikad, a posebno tijekom ove godine, ne zabravite na to. To pomaže, sigurno.

Vaš element: zrak
Vama upravlja: Uran
Vaš kamen: ametist
U životu tražite: da shvatite misterije života
Raspoloženje: žustro
Tajna želja Vodenjaka: da bude jedinstven i originalan

MJESEČNI HOROSKOP RIBE

STUDENI 2023.

Ribama će studeni donijeti fokus na intuitivnost, emocionalnu dubinu i duhovnost. Ovaj mjesec pruža prilike za jačanje intuicije, održavanje harmonije u odnosima i rad na vlastitom duhovnom rastu.

Ljubav: Posvetite se dubokim emocionalnim vezama. Razgovarajte s partnerom o svojim osjećajima i zajedničkim vizijama. Samci, pratite svoju intuiciju u ljubavnim odnosima.

Karijera: Na poslu koristite svoju kreativnost i intuitivnost u rješavanju izazova. Suradnja s kolegama može pridonijeti ostvarenju zajedničkih ciljeva. Razvijajte svoje duhovne vještine kako biste poboljšali radno okruženje. Financijski aspekti mogu zahtijevati oprezno planiranje.

Zdravlje: Povedite brigu o svom emocionalnom blagostanju. Prakticirajte meditaciju i refleksiju kako biste održali unutarnji mir. Fizičke aktivnosti poput plivanja ili šetnji prirodom također će vam pomoći održati ravnotežu.

Ribe, iskoristite studeni kao mjesec povezivanja s dubljim slojevima sebe i okoline. Vaša intuitivnost i suosjećanje bit će ključni za postizanje harmonije.

 

 • HOROSKOP ZA 2023.

LJUBAV: Ako vam se svijet do nedavno činio otvoren, tijekom 2023. godine počet ćete prepoznavati i njegovu zatvorenost. Pazite samo da se vi sami ne zatvorite za ljubav, jer prilika će biti za sve Ribe. No ovaj put one će dolaziti kroz zrelije promišljanje i korak po korak. Znači ne gradite kule u zraku i budite strpljivi. Uz takav pristup moguće je da ćete dugotrajno učvrstiti neku vezu. Možda tu neće biti senzacija, ali sve će biti tako da obećava. Komunikacije i kontakti bit će vam svijetla točka, a ona slabija vaša sklonost da sve ostane u zraku, tj. površno. S druge strane, život će od vas tražiti baš suprotno – ozbiljnost. Nađite način za to i sve će funkcionirati. Venera vam je posebno povoljna od 28.1. do 21.2. kad je u vašem znaku, potom također od 8.5. do 6.6., te opet od 5.12. do 30.12.

KARIJERA: Nakon tridesetak godina stiže Saturn u znak Riba i to 8.3. Pripremite se za dvoipogodišnje hrmbanje na temu odgovornosti, prepreka, napora, reda, rada, discipline, odrastanja, suočavanja s realitetima i svega onog bez čega ne bismo odrasli. Kako je Saturn prirodni vladar 10. kuće karijere, sve spomenuto svakako će utjecati i na vaš posao i rad ili bar na pristup istom, no djelovat će i na cijeli vaš život. Ovo je zahtjevno vrijeme čije posljedice ćete osjećati dugoročno. Uz zreo pristup možete pomaknuti brda, premda to pomicanje neće uvijek biti ugodno. Radite, djelujte, budite profesionalni, spremni, na odricanja, strpljivi, i izgradit ćete štošta.

ZDRAVLJE & SAVJET: Taman kad pomislite da ste na krovu svijeta, stvarnost će vas bubnuti po glavi. Zato budite otvoreni za sve – i za vjerovanje da će biti sve bolje i bolje, i za mogućnosti ograničenja ili blokada. Uz takav pristup ostvarit ćete najbolje rezultate.

Vaš element: voda
Vama upravlja: Neptun
Vaš kamen: krvavik
U životu tražite: da niste sami i da budete povezani sa drugima
Raspoloženje: nepostojani energijski nivoi
Tajna želja Riba: da ostvare svoje snove i fantazije pretvore u realnost